Gerritschinkel.nl Columns & meer

10apr/170

Girl power

Ik heb na het afgelopen weekend nog net geen plaatje van The Spice Girls opgezet, maar ik was wel even in de verleiding. Het is dat ik geen muziek van deze Britse meidengroep uit de jaren 90 heb, maar anders.

Maar alle gekheid op een stokje, girl power of niet, Goudse sportvrouwen timmeren stevig aan de weg. De voetbalvrouwen van Olympia 1 werden weer kampioen. Trainer Bert van der Kaa en coördinator Rob van der Gaag lopen trots rond aan de Bodegraafsestraatweg.

Zaterdagavond was het groot feest in sporthal De Zebra, waar het 1e vrouwenteam van VollinGo kampioen werd. Op vragen naar een kampioenschap hield trainer John Stubbe altijd de boot af met een verwijzing naar Joop Zoetemelk (‘de weg naar Parijs is nog lang’), maar zijn jonge team staat misschien aan de basis van grote Goudse volleybalsuccessen. Laat de tijden van het roemruchte Radius maar weer terug komen.

De dames van Vriendenschaar 1 stomen op naar het kampioenschap. Komend weekend wordt het feest, want die twee punten worden uiteraard op een slof en een oude tafeltennisschoen binnengeslagen.

En dan hebben we natuurlijk nog de vrouwen van GZCDONK. Ze zijn weer terug aan de top van het Nederlandse waterpolo en de play-offs om het landskampioenschap staan voor de deur. Ik verwacht een spannende strijd tussen de Goudse vrouwen, ZVL en UZSC.

Kortom, het gaat goed met de vrouwelijke sporters in Gouda. En dan heb ik het nog niet eens over de diverse jeugdteams die kampioen zijn geworden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.