Gerritschinkel.nl Columns & meer

29nov/150

Het besturen van een vereniging

Jan Marijnissen is na ruim 27 jaar geen voorzitter meer. Het zal voor de leden van de SP even wennen zijn. Een markant tijdperk is ten einde.

Voorzitters die zo lang een vereniging leiden worden zeldzaam. Ik herinner me nog het tijdperk Bart van der Sprong. Meer dan een kwarteeuw voorzitter van SV DONK. En wat te denken van Dolf van der Speld. ONA zonder hem was niet denkbaar. GRTC Excelsior stond tientallen jaren synoniem voor de heer Oussoren. Noem de naam Jaap Zweere en je dacht meteen aan Velocitas.

Maar de tijden veranderen. Je bent als vereniging tegenwoordig al blij als je iemand zo gek krijgt om bestuurslid, laat staan voorzitter, te worden. Bij veel sportverenigingen is de nood zo hoog dat ze zelfs externe managers vrezen te moeten aantrekken omdat geen enkel lid van CVC Reeuwijk zich geroepen voelt. Soms leidt frustratie tot het opstappen van het gehele bestuur, zoals bij VV Bodegraven. Het is voor mij trouwens onbegrijpelijk dat mensen, die blijkbaar niet eens lid zijn, dit zo maar voor elkaar krijgen.

En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen. Aan de ene kant begrijp ik dat het zijn van bestuurslid niet aantrekkelijk is, want je doet het nooit goed. Maar dat kan geen excuus zijn om dan maar helemaal niets te doen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.