Gerritschinkel.nl Columns & meer

24mei/210

Een lach en een traan

De voetbalcompetities hadden de afgelopen week hun ontknoping. Ook nu was er weer vreugde en verdriet. ADO Den Haag van FC VVV likken hun wonden en komen zakdoeken te kort. Vreugdetranen zijn er bij Cambuur en Go Ahead Eagles en bij De Graafschap en Almere City vloeiden bittere tranen. In Nijmegen juichten zondag de fans van NEC voor de promotie naar de Eredivisie. Bij NAC, dat een paar dagen daarvoor FC Emmen in een tranendal stortte, droop de frustratie er nu van af. In Engeland plaatste Liverpool zich op het nippertje voor de Champions League, maar nam Wijnaldum met rode ogen afscheid. Memphis Depay nam ontgoocheld afscheid van Olympique Lion. Trainer Ronald Koeman verkeert in onzekerheid of hij mag blijven of zijn biezen moet pakken bij FC Barcelona. Maar een vette afkoopsom zal zijn tranen dan snel doen drogen. Deze week maakt bondscoach Frank de Boer zijn definitieve WK selectie bekend. Van de voorlopige 34 geselecteerden zullen woensdag acht spelers met waterlanders te maken krijgen.

Maar de mooiste tranen waren zondag te zien in de Kuip, waar een door de wol geverfde trainer Dick Advocaat het niet droog kon houden. Emotioneel beleefde de 73-jarige Hagenaar zijn laatste wedstrijd als clubtrainer. Hoewel je bij Dick altijd een slag om de arm moet houden. Hij wilde niet op de schouders om een ereronde te maken. Zijn tranen niet bedwingend baande de kleine generaal zich een weg naar de catacomben.     

Na 15 mooie jaren nam ook Gouwenaar Sven van Beek afscheid van Feyenoord. Naast veel mooie momenten heeft hij veel tegenslagen gehad. Bij de vele blessures stonden de tranen hem nader dan het lachen. Maar de lach is terug. Succes met je verdere carrière Sven!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.