Gerritschinkel.nl Columns & meer

17mei/210

Historische stap

De mannen van GZCDONK zorgden afgelopen zondag voor een grote verrassing. Wie ruim een maand geleden zijn geld had gezet op een landskampioenschap van de Goudse waterpoloërs had zich nu gelukzalig in de handen kunnen wrijven. Na zich eerst in de ogen te hebben gewreven of ze niet droomden. De competitie verliep soms wat moeizaam, maar in de play-offs werden de mouwen opgestroopt en na een lange serie spannende wedstrijden mocht GZCDONK na elf jaar de kampioensschaal juichend weer in ontvangst nemen en trots aan hun fans tonen. Klasse!

De supporters van GZCDONK waren blij verrast met de titel van de mannen, maar ze hadden wellicht eerder gerekend op een nieuwe landstitel van de vrouwen. Maar dit feest ging helaas niet door. In een snikheet zwembad De Peppel, de reep mars die ik van een vriendelijke dame had gekregen was bijna vloeibaar geworden, ging het zaterdag voor de tweede keer net weer mis. Jammer!

Vreugde en teleurstelling, verdriet vind ik een te groot woord, lagen weer eens heel dicht bij elkaar. Maar Gouda is wel weer een keer duidelijk op de sportieve waterpolokaart gezet.   

Tenslotte wil ik nog even de zgn. ‘historische stap’ van de KNVB aanstippen. Met ingang van het nieuwe seizoen mogen vrouwelijke amateurvoetballers in een 1e mannenelftal gaan spelen. Het klinkt mooi, maar ik weet nog niet goed wat ik hiervan moet vinden. Heeft de emancipatie in Zeist toegeslagen? Omgekeerd mogen mannen niet in een vrouwenteam spelen, dus of je dan van emancipatie kunt spreken is nog maar de vraag. En dan zijn er nog de  praktische haken en ogen die aan het ‘historische’ voorstel zitten. Jodan Boys, Olympia, ONA, DONK, Gouda en GSV, ik ben benieuwd wie van jullie de primeur heeft.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.