Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jun/180

Sportfeest in het Groenhovenpark

Het zal de sportliefhebber niet zijn ontgaan dat het de afgelopen week volop feest was in het Groenhovenpark. Het begon al op woensdagavond toen Olympisch schaatskampioen Ted-Jan Bloemen te gast was bij zijn oude schaatsclub. Voordat hij weer naar Canada zou afreizen had hij tijd gemaakt om een speciale droogtraining te geven op de atletiekbaan aan de jonge schaatstalenten die stiekem misschien dromen van een olympische medaille. De belangstelling was groot en na afloop werd TJ Flowers, zoals hij in zijn nieuwe vaderland liefkozend wordt genoemd, letterlijk bestormd door de jeugd voor een Olympische handtekening. Prijzenswaardig dat hij alle tijd nam, ook bij de kinderpersconferentie. En dat Ted-Jan Bloemen het erelidmaatschap van de SC Gouda kreeg was een mooi gebaar. De Goudse schaatsclub weet hoe ze haar helden moet eren. Hiermee komt Bloemen in een illuster rijtje met o.a. Jan Bazen, Ingrid Paul, Andrea Nuyt en Paulien van Deutekom. De SC Gouda mag trots zijn op deze schaatsiconen.

Maar daarmee was het nog niet op want vrijdag, zaterdag en zondag was het complex van de AV Gouda het toneel van het NK Masters. Topatletiek voor senioren. Uit heel Nederland waren de atleten naar Gouda gekomen om hun krachten te meten. Atleten die duidelijk  strammer oogden en waarvan de bewegingen wat minder soepel waren, maar ik neem mijn petje af. Zo te zien stond het plezier voorop, maar bij velen was het fanatisme nog duidelijk aanwezig. Deelnemen is leuk, maar winnen nog leuker!

Jammer dat een paar honderd meter verder de voetballers van SV Gouda teleurgesteld hun verlies in de nacompetitie tegen Lekkerkerk verwerkten. Geen promotie en zij kunnen met vakantie. Het is helaas niet altijd feest in het Groenhovenpark.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.