Gerritschinkel.nl Columns & meer

3jun/180

Chaos

Ik heb wel vaker gemerkt dat de wegen van de KNVB ondoorgrondelijk zijn. Maar ik heb de indruk dat ze nu het spoor volkomen bijster zijn. Het bewijs is de gang van zaken bij de nacompetitie in de poule waarin Zestienhoven, Victoria ’04, Lekkerkerk, Gouda, FC Maense, Bergambacht, CKC en VFC uit moeten vechten wie degradeert naar de 4e klas of promoveert naar de 3e klas. Vorige week heeft de KNVB SDV en HWD uit de competitie gezet. Door deze beslissing werd CION kampioen. Groot was de verrassing toen de KNVB een paar dagen later deze beslissing weer introk waardoor FC Maense, op basis van het doelsaldo kampioen zou zijn. Maar gisteren kwam SDV niet opdagen en werd nu weer uit de competitie genomen. U begrijpt het, verwarring alom. Iedereen vraagt zich af hoe deze soap zal aflopen.

Ik was gisteren bij de nacompetitiewedstrijd Lekkerkerk – Gouda, de enige wedstrijd in die poule die gisteren wel doorging. Het gesprek van de dag was natuurlijk de complete chaos die de KNVB had veroorzaakt. Behalve het uit competitie nemen van clubs heeft de KNVB lopende het seizoen ook besloten dat het doelsaldo bij clubs die gelijk bovenaan eindigen doorslaggevend is. Clubs zien nu lucratieve beslissingsduels door de neus geboord. Nu heb ik in principe geen probleem met het feit dat het doelsaldo de doorslag geeft bij een kampioenschap, maar het is natuurlijk wel merkwaardig dat dit pas in december bekend werd gemaakt. De KNVB past als het ware tijdens de wedstrijd de spelregels aan.

En dan nog wat. Gisteren kon ook niemand mij duidelijk maken hoe het besluit van het spelen van uit- en thuiswedstrijden in de nacompetitie tot stand is gekomen. Zo speelt Lekkerkerk, dat gisteren van Gouda won, ook hun tweede wedstrijd thuis. En winnen ze die dan spelen ze de finale ook thuis! Omgekeerd kunnen er teams zijn die alleen maar uitwedstrijden spelen. DONK is daar een voorbeeld van. Als ze vandaag in Zevenbergen van Virtus winnen moeten ze volgende week zondag naar Rotterdam of Dordrecht. Of hier een visie achter zit waag ik te betwijfelen. Gisteren begreep niemand er in ieder geval iets van.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.