Gerritschinkel.nl Columns & meer

27mrt/170

Een blijvend aandenken

Het is al weer een jaar geleden dat de beste voetballer die Nederland ooit heeft gekend overleed, maar de naam van Johan Cruijff zoemt nog steeds rond. Neem dat gedoe om de naamgeving van de Amsterdam Arena. Voetballiefhebbers zijn het er over eens dat dit Amsterdamse voetbalstadion de naam van de grote godenzoon moet sieren. Laten die dwarsliggers een voorbeeld nemen aan SC Heerenveen dat hun nieuwe stadion meteen vernoemde naar Abe Lenstra. Sporticonen verdienen een blijvend aandenken.

In Gouda fiets ik regelmatig langs de tafeltennisaccommodatie van Vriendenschaar. Grote klasse dat ze deze accommodatie hebben vernoemd naar Ton de Gruijl, een van de grootste tafeltennissers die Gouda ooit heeft gehad. Het clubhuis van GRTC Excelsior heet het G.W. Oussoren clubhuis, naar de oud voorzitter die zoveel voor de Goudse wielervereniging heeft betekend. Olympia eerde in 2015 erelid Leen den Braber en doopte de twee mini kunstgrasveldjes en  de vier jeu-de-boules banen om in het ‘Leen den Braber sportplaza’. Zomaar een paar voorbeelden.

Zondag was ik bij DONK getuige van het indrukwekkende eerbetoon aan de overleden Jober Thoen. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Foreholte werd een enorme vlag met het portret van een lachende Jober het veld opgedragen. Hij was als het ware gewoon aanwezig.

Ik opperde vorige week de suggestie om de tribune naar deze clubicoon te vernoemen en ik heb de indruk gekregen dat men deze suggestie niet meteen als onzin af doet. Hoe dan ook, een beslissing hierover zal zeker geen jaar op zich laten wachten.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.