Gerritschinkel.nl Columns & meer

27jun/160

Mijn ergernissen van het EK voetbal

Eigenlijk kijk ik met een beetje met tegenzin naar het EK voetbal. Kijk dan niet zult u zeggen, maar als voetballiefhebber ben ik toch nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt. Maar echt vrolijk ben ik nog niet geworden. Sterker nog, ik erger me soms kapot, met als dieptepunt de wedstrijd Kroatië – Portugal. Hemeltergend slecht voetbal van veel te dik betaalde voetbalmiljonairs. Alleen Duitsland kan me tot nu toe wel bekoren en sinds zondagavond is ook België eindelijk uit zijn schulp gekropen en speelde de sterren van de hemel. Zuurpruim en professioneel afkraker van alles Jan Mulder was op de VRT tot tranen toe geroerd en de Rode Duivels doen in zijn ogen ineens helemaal niets verkeerd meer.

Radio 1 heet de komende maanden NPO Radio 1 Sportzomer. Mooi dat al die omroepen een gezamenlijk programma maken, maar inhoudelijk is het soms om te huilen. Nog erger is het dagelijkse NOS Studio France met een schijnbaar ongeïnteresseerde Hugo Borst die af en toe iets roept. Maxim Hartman die na Rembo en Rembo nooit meer iets leuks heeft gemaakt en met Rafael van der Vaart over kroketten zit te twisten. Arme Henri Schut die er nog iets van probeert te maken.

Toch blijf ik kijken, hopend dat het beter wordt. Trouwens, een potje ergeren lucht soms lekker op.

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Leuk stukje. Ik herken het gevoel. Heel soms heb ik na afloop van een wedstrijd het gevoel van ‘mwoah, was een leuk potje’..maar niet meer dan dat.
    Komt uiteraard ook doordat Oranje er niet bij is.
    Het lijkt er waarachtig op dat elk team bang is te verliezen en raken volledig in paniek als ze 1-0 achter komen. Dat maakt het voetbal er niet mooier op, de spanning van het verdere scoreverloop maakt nog wel wat goed.
    Maar ik blijf ook kijken 🙂


Leave a comment

Nog geen trackbacks.