Gerritschinkel.nl Columns & meer

13jun/160

Voor wie ben jij eigenlijk?

Voor wie ben jij eigenlijk? Dit is de laatste weken een veel gestelde vraag. Of je van voetbal houdt of niet, je wordt domweg geacht deze vraag te beantwoorden of je wilt of niet. Nederland doet niet mee aan het EK voetbal. Dat vind ik zoals zovelen ook jammer, maar we zijn in ieder geval verlost van een heleboel onzinnige toestanden zoals het compleet oranje schilderen van hele straten en van vele idiote snuisterijen. Ieder zijn meug, maar van mij hoeft het niet. Zo heeft ieder nadeel zijn voordeel zoals Johan Cruijff altijd zei. Maar nu moet je dus blijkbaar voor iemand anders supporter zijn. Als je zegt dat je gewoon lekker ontspannen van een lekkere pot voetbal wil genieten, is dat niet genoeg.

Mij is die vraag (nog) niet gesteld, maar ook ik heb mijn voorkeuren. Als sportverslaggever moet je objectief zijn, maar ik ben niet roomser dan de paus en hoop altijd dat een Goudse club wint. Zondag was ik supporter van DONK en heb ook staan juichen.

Nu het antwoord op de vraag. Ik ben al jaren verliefd op België en ga er binnenkort weer heen met vakantie. De vraag voor wie ik eigenlijk ben is dus hierbij beantwoord. Maar ik hoop vooral op mooi voetbal en de rest is gewoon bijzaak.

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Wij hebben ook jaren in België vakantie gevierd, heerlijk, dus ook voor de Belgen dit E.K.
    En nog wat underdogs, is ook leuk.


Leave a comment

Nog geen trackbacks.