Gerritschinkel.nl Columns & meer

6jun/160

De hemel op aarde

Op de website van RVC ’33 stond de oproep “Kom op de fiets, want het zal ongetwijfeld erg druk worden op Sportpark Kaagjesland”. Het was warm zondag en er waren zo’n 1000 voetballiefhebbers op de promotiewedstrijd afgekomen. De hardwerkende Reeuwijkers sleepten een 1-1 gelijkspel uit het vuur, maar dat was helaas niet genoeg voor een finaleplaats. Een mooi voetbalseizoen eindigde zo in mineur hoewel ik na afloop niet geen treurnis heb gezien, alleen maar trots.

Na de wedstrijd werd ik door Aad de Wit “meegesleurd” naar de bestuurskamer voor een biertje en dan is het altijd lachen. Het beroemde trio Aad, Theo en Bert werd door de voorzitter overgehaald om volgend seizoen RVC ’33 ook weer namens het bestuur te vertegenwoordigen. En dan was er het hilarische optreden van een man met een onduidelijke functie die een merkwaardige toespraak hield, en waarvan eigenlijk niemand de inhoud begreep. Uit dank had hij een Bakkie Westland meegebracht en een grote foto van hemzelf,  langs de lijn van het veld.

Wie de doos met tomaten heeft meegenomen weet ik niet, cultheld Kees de Jong in ieder geval niet. De foto werd later door de gever via de grensrechter weer opgeëist. Wederom verbazing alom. De beginzin van de “cabaretier” is mij wel bijgebleven: “RVC’33 uit Reeuwijk is de hemel op aarde”.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.