Gerritschinkel.nl Columns & meer

16nov/150

Alles van waarde is weerloos

Terwijl het Nederlands Elftal vrijdagavond eindelijk weer eens aardige voetbalde, voltrok zich in Parijs een drama. Meer dan 130 onschuldige mensen werden van het een op het andere moment uit het leven gerukt. Barbaarse fanatici, voor wie een mensenleven niet telt, zaaiden dood en verderf. Ik moest aan de dichtregel van Lucebert denken, alles van waarde is weerloos.

Mijn hoofd stond daarom helemaal niet naar het schrijven van een sportcolumn. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven heeft de legendarische voetbalcommentator Herman Kuiphof eens gezegd. Een Duitse vrouw heeft bekend dat ze meerdere levend geboren baby’s heeft gedood en wij maken ons druk over de hoed van Memphis Depay. In Oekraïne laaien de gevechten weer op en vallen er doden. Bloedige bomaanslagen zijn schering en inslag in Irak, Syrië en Libanon maar wij zijn veel drukker bezig met de omkoopschandalen bij de FIFA en de doping in de Russische atletiek.

Het leven gaat door en dat is maar goed ook. Ook in de sportwereld zal men binnenkort weer zijn dagelijkse gang gaan. Ik deed zondag verslag van de voetbalwedstrijd Olympia – VOC. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Frankijk. Een mooi gebaar, maar ik zat die middag met een dubbel gevoel op de tribune.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.