Gerritschinkel.nl Columns & meer

23jun/240

Willie Nelson – The border

Singer-songwriter Willie Nelson is still alive and kicking. De op 29 april 1933 in Abbott, Texas, geboren en in Forth Worth, Texas opgegroeide Red Headed Stranger vierde in april van dit jaar zijn 91e! verjaardag. Maar met grote regelmaat verschijnen er nieuwe albums. Op 31 mei jl. verscheen The border, het 75e solo studioalbum van Nelson. Een album met vier originele songs van Nelson en Buddy Cannon en zes covers. Ook nu is het album weer geproduceerd door Buddy Cannon.

Het album opent met de door Rodney Crowell en Allen Shamlin geschreven titelsong The border. Het  verhaal van Border Patrol agenten over de complexiteit van de immigratieproblemen aan de grens van de VS met Mexico. Dit nummer is ook op single uitgebracht. Once upon a yesterday is een ‘slepende’ countryballad waarin Nelson herinneringen oproept aan het verleden. Ook vroegere countrysterren als Hank Williams (1923 – 1953), Kitty Wells (1919 – 2012)  en Roy Acuff (1903 – 1992) passeren de revue. I wrote this song for you is uptempo jazzy western swing in de beste traditie van Bob Wills met mooi gitaarspel van Nelson op Trigger en een fraaie pedal steel. Larry Cordle en Erin Enderlin schreven de mooie gevoelige ballad Kiss me when you’re through. Micky Raphael speelt mondharp. De mondharp is ook te horen in de door Rodney Crowell en Will Jennings geschreven shuffle Many a long and lonesome highway met een heerlijke pedal steel solo van Bobby Terry. Buddy Cannon en Bobby Tomberlin schreven Hank’s guitar. Willie Nelson droomt dat hij de gitaar is van Hank Williams totdat deze in de nieuwjaarsnacht van 1953 sterft op de achterbank van een Cadillac. Het door Shawn Camp en Monty Holmesgeschreven Made in Texas is weer western swing in de geest van Bob Wills and the Texas Playboys. Nobody knows me like you van Mike Reed is een gevoelig gezongen ballad met het fraaie en typische gitaarwerk van Nelson. Het album eindigt met de mooie typische Willie Nelson ballad How much does it cost.

Conclusie: Willie Nelson stelt eigenlijk nooit teleur en met The border heeft deze veteraan weer een verzameling mooie liedjes aan zijn immense repertoire toegevoegd.

Tracks cd:

  1. The border
  2. Once upon a yesterday
  3. What if I’m out of my mind
  4. I wrote this song for you
  5. Kiss me when you’re through
  6. Many a long and lonesome highway
  7. Hank’s guitar
  8. Made in Texas
  9. Nobody knows me like you
  10. How much does it cost

Line-up:

  • Willie Nelson – zang, gitaar
  • Barry Bales – akoestische bas
  • Jim “Moose” Brown – orgel, piano, synthesizer
  • Fred Eltringham – drums, percussie
  • James Mitchell – elektrische gitaar
  • Mickey Raphael – mondharmonica
  • Bobby Terry, akoestische gitaar, elektrische gitaar, steel gitaar
  • Buddy Cannon – backing vocals
  • Melonie Cannon – backing vocals
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.