Gerritschinkel.nl Columns & meer

29aug/220

Tedeschi Trucks Band – I am the moon III: The fall

De in 2010 door gitarist Derek Trucks en zangeres-gitariste Susan Tedeschi opgerichte Amerikaanse rock- en bluesband Tedeschi Trucks Band is bezig met een ambitieus project, nl. een vierdelige albumreeks I am the moon,  24 originele songs met in totaal meer dan twee uur muziek. Bij het schrijven van de liedjes werden Tedeschi en Trucks geïnspireerd door het gedicht Layla & Mainun van de 12e eeuwse Perzische dichter Nezami Ganjavi.

Op 3 juni 2022 verscheen I am the moon: I cresent en op 1 juli jl. is I am the moon II Ascension  verschenen. Het derde deel I am the moon: III The fall is eind juli uitgebracht.

Het openingsnummer Somehow is lekker rockende R&B met geweldige soulvolle zang van Tedeschi en doordringend bluesy (slide) gitaarwerk van Trucks. In het mooi gezongen None above wordt Tedeschi vocaal ondersteund door Alecia Chakour. Explosief is Tedeschi ’s zang in Yes we will, met Alecia Chakour, Mark Rivers en Gabe Dixon in de backing vocals. Naast de strakke ritmesectie gooit Trucks er een aantal fameuze bluesy (wah wah) gitaarsolo’s uit. Gravity begint met een mooi piano-intro van Dixon, die hier ook de leadvocals voor zijn rekening neemt. Daarna is het funk wat de klok slaat met de blazerssectie, hier aangevuld met de sousafoon van Adrian Jackson, en het vette gitaarwerk. De jazzy piano geeft je tevens het New Orleans gevoel. Mike Mattison is de leadzanger in de schitterende ballad Emmaline. Fraai is ook weer het pianospel van Dixon. Geweldig is de zang van Tedeschi in de fraaie ontroerende gospelachtige ballad Take me as I am. Mark Rivers is ook leadvocalist en de backing vocals doen de rest. Derek Trucks kan niet achterblijven en trakteert op een lyrische gitaarsolo. Al met al een hartverscheurend mooi slotakkoord.  

Conclusie: Het is (weer) puur genieten. Grote klasse. Op naar de climax van deel IV Farewell dat op 26 augustus verschijnt

Tracks cd:

 1. Somehow
 2. None above
 3. Yes we will
 4. Gravity
 5. Emmaline
 6. Take me as I am

Line-up

 • Susan Tedeschi – zang, gitaar
 • Derek Trucks – lead gitaar, akoestische gitaar
 • Mike Mattison – gitaar, zang
 • Gabe Dixon – keys, zang
 • Brandon Boone – bas
 • Tyler Greenwell en Isaac Eady – drums, percussie
 • Alecia Chakour en Mark Rivers – zang, percussie
 • Kebbi Williams – saxofoon
 • Ephraim Owens – trompet
 • Elizabeth Lea – trombone
 • Marc Quinones – congas, percussie
 • Adrian Jackson – sousafoon
Reacties (0) Trackbacks (0)

Leave a comment

Nog geen trackbacks.