Gerritschinkel.nl Columns & meer

29aug/220

Valse start

Terwijl voor de ‘lagere’ amateurteams de nieuwe voetbalcompetitie pas in de 3e week van september begint, mocht Jodan Boys afgelopen zaterdag al aan de bak. In de 4e divisie wel te verstaan want de hoofdklasse bestaat sinds de nieuwe jaargang 2022-2023 niet meer. De reden is dat de KNVB door meerdere ingrepen en veranderingen een eind wil maken aan de ontstane scheefgroei in de zgn. voetbalpiramide. Hoe dat allemaal gaat uitpakken zal de komende jaren duidelijk worden.

Jodan Boys ‘debuteerde’ dus zaterdag jl. in de 4e divisie A. Een Jodan Boys met meerdere nieuwe spelers en ook een nieuw trainersduo. Helaas werd het debuut een deceptie en werden de Gouwenaars met 0-3 verslagen door promovendus Nieuwenhoorn. Een nederlaag waar niet veel op af te dingen viel volgens de neutrale toeschouwer. En zelfs de meest verstokte Jodan Boys supporters moesten deze conclusie met pijn in hun hart onderschrijven. De bestuurders, stafleden en fans uit Nieuwenhoorn waren uiteraard blij verrast met deze niet verwachte fraaie competitiestart. Er is hoe dan ook nog werk aan de winkel voor trainer Erik van Zoest en de zijnen.

In de rust van de wedstrijd kwam de promotie van Nieuwenhoorn nog ter sprake. In een bizarre wedstrijd in Rosmalen tegen WHC uit Wezep, waar de fans van WHC hun frustratie botvierden met het gooien van vuurwerk, stenen en paaltjes, dwong Nieuwenhoorn via strafschoppen, onder toeziend oog van een massaal opgetrommelde politiemacht, promotie af. 

Gelukkig was er zaterdag geen sprake van ongeregeldheden. Ik vermoed dat de teleurgestelde supporters een extra biertje hebben genomen om hun verdriet weg te drinken. En elkaar moed in te spreken. Jodan Boys is nu hekkensluiter, maar de weg is nog lang. Er komen nog 29 wedstrijden. Het gaat vast goed komen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.