Gerritschinkel.nl Columns & meer

29nov/060

Velociade 2006

Voor sportminnend Gouda was er de afgelopen week weer het een en ander te beleven. Het nieuwe kunstgrasveld van De Jodan Boys werd eindelijk officieel geopend. En nu maar hopen dat de korrels geen zand in de voetbalraderen strooien. Er is nu voor de zaterdagtweedeklasser geen enkel argument meer om geen kampioen te worden. En Gouda werd een nieuwe tennishal rijker. De Tennishal, niet direct een originele naam maar we weten nu dat er getennist kan worden.

Maar de Goudse turnwereld was het afgelopen weekeinde natuurlijk in de ban van het jubileum van Velocitas. Een van de grootste sportclubs van Gouda bestaat 75 jaar. Velocitas, oftewel snelheid, vlugheid of behendigheid. Nou dat die club zijn naam eer aan deed heb ik afgelopen zaterdag met eigen ogen kunnen aanschouwen. Ik pakte mijn fiets en tegen de wind in zoals Boudewijn de Groot jaren geleden al zong kwam ik om ongeveer half drie sporthal De Zebra binnen en waande mij in een sprookjeswereld. Ik moest voor de radio improviseren als een gek want ik kon moeilijk het licht aandoen. Alleen de kerstbomen ontbraken nog, maar verder was het al bijna december. Elegant dansten de jonge turnsters, sprongen de wedstrijdspringers, zagen we de fine fleur van de toekomst hun acrogymnastische capriolen vertonen aan de volle tribunes. Vaders, moeders, broers, zusters, opa’s, oma’s, tantes, ooms en nog veel meer belangstellenden waren op komen dagen en zorgden voor volle tribunes.  De oh’s en de ah’s waren niet van de lucht en het applaus klaterde elke keer op de artiesten neer. Kreekie en de zijnen zorgden voor de perfecte begeleiding via beeld en geluid. De spreekstalmeesters en – meesteressen kondigen vol vuur steeds de nieuwe optredens aan.

En voorzitter Jaap Zweere was uiteraard ook aanwezig. Want Velocitas zonder Jaap is als een slagroomtaart zonder slagroom. Wel te eten maar net niet lekker genoeg. En dat Jaap iemand van de buitencategorie is werd ook door koningin Beatrix erkend. De burgemeester van Zevenhuizen-Moerkapelle deed met plezier zijn hondenketting om en vergaste de beroemde voorzitter met een koninklijke onderscheiding. Het had haar behaagd om het in officiële jargon te zeggen. Jaap nam de complimenten beduusd in ontvangst. Zijn familie stond naast hem te glunderen. Koningin Beatrix heeft zich van haar beste zijde laten zien.

Maar Hare Majesteit weet zeer waarschijnlijk niet dat Jaap Zweere een onvermoeibaar strijder is voor een nieuwe clubaccommodatie voor zijn Velocitas. Bij de toespraken van o.a. wethouder Marco Kastelein kwam hij daar nog eens op terug. Blijf vechten Jaap, neem een voorbeeld aan de heer Oussoren van Excelsior. Hij liep ook stad en land plat voor zijn accommodatie en het is hem uiteindelijk gelukt. De aanhouder wint.

Reacties (0) Trackbacks (0)
 1. Note: You are ONLY receiving this because they submitted your email address.
  https://lcabinetfss.page.link/WFxztMi8zpyoYbrT8

 2. Lottery on the internet is one way to Enjoy lottery
  game titles made available from quite a few lottery providers.
  On the web lottery is easy to Engage in. Your lottery
  on the internet account might be confirmed by kontroller.
  You are able to Participate in lottery on the web 24/seven.

  Huay on the internet is easily the most trustworthy on the net lottery website.
  Huay online lottery provides players the chance to earn millions and an incredible number
  of pounds in jackpots. Huay on the web lottery provides gamers the opportunity to acquire tens of millions and numerous bucks
  in jackpots. Huay online lottery provides gamers the chance to win tens of millions and countless pounds in jackpots.
  Huay on-line lottery features gamers the chance to acquire thousands
  and thousands and many bucks in jackpots. Huay on-line
  lottery provides players the opportunity to
  gain thousands and thousands and a lot of bucks in jackpots.

  Huay on line lottery offers players the chance to win hundreds of thousands and millions of bucks in jackpots.
  Huay on line lottery features players the chance to earn millions and an incredible number of dollars in jackpots.
  Huay on the net lottery provides gamers the opportunity to win thousands and thousands and many
  bucks in jackpots. Huay on line lottery offers
  players the opportunity to earn thousands and thousands and millions of pounds in jackpots.
  Huay on the internet lottery features players the opportunity to win thousands and thousands and a lot of dollars in jackpots.
  Huay on the internet lottery offers players the opportunity
  to gain hundreds of thousands and millions of
  bucks in


Leave a comment

Nog geen trackbacks.