Gerritschinkel.nl Columns & meer

22nov/060

Een goede buur

Ik werd na de zomervakantie verrast door het bericht dat voetbalvereniging JODAN BOYS er weer een kunstgrasveld bij krijgt. “Ik zal wel wat gemist hebben” dacht ik. Maar daar lig ik niet van wakker. Tijdens de vakantie heb je wel wat beters te doen dan aan Gouda  denken. Ik ben gek van sport en wil graag weten wat er in de Goudse sportwereld gebeurt, maar tijdens mijn vakantie aan de Belgische kust verzet ik de zinnen graag. De Goudse sportwereld komt dan op de tweede plaats. Maar goed, het hoofdveld van de Goudse 2e klasser was dusdanig slecht dat het vervangen moest worden en lag de keuze voor een kunstgrasveld voor de hand. Zoals gebruikelijk wordt dan een planning gemaakt, maar planningen zijn slechts richtlijnen en dat blijkt nu ook weer overduidelijk. De eerste thuiswedstrijden zouden niet worden gehaald, maar daarna zou het publiek worden verwend met de virtuoze bewegingen van hun favorieten op het nieuwe kunstgras. Maar ja, waar speel je dan je thuiswedstrijden. De oplossing was snel gevonden. “Een goede buur is beter dan een verre vriend” hoorde ik afgelopen weekeinde nog iemand zeggen. Buurman GSV was zo vriendelijk om hun zaterdagvrienden te hulp te schieten. En ik bij elke thuiswedstrijd maar weer verkondigen dat dit de laatste keer was dat JODAN BOYS zijn thuiswedstrijd aan de overkant speelde. En afgelopen zaterdag zou het dan eindelijk gebeuren. DSO zou de primeur hebben. Maar tot mijn grote verbazing werd ik afgelopen zaterdag weer naar GSV gedirigeerd. Het nieuwe kunstgrasveld was twee dagen daarvoor voor de zoveelste keer afgekeurd. Ik hoorde de meest uiteenlopende oorzaken. De korrels zouden niet goed zijn. Er lagen te veel korrels op het veld, er lagen te weinig korrels op het veld.  De bal zou slechts 70 centimeter stuiten terwijl 90 centimeter een voorwaarde is. Maar dat geldt blijkbaar niet voor het “lagere voetbal” want zowel de jeugd als de dames vertoonden op het kunstgrasveld al hun dartele kunsten.  Ja wie het weet mag het zeggen. Een kunstgrassoap in optima forma. Inmiddels heb ik de uitnodiging voor de officiële opening van het nieuwe veld ontvangen.

Vrijdag a.s. zal de feestelijke opening plaatsvinden. Ik hou van een gokje en heb mijn agenda vrijgemaakt. Ik hoop a.s. vrijdag getuige te zijn van het einde van de soap. Het moet toch een keer gebeuren. Het zal toch niet zo zijn dat JODAN BOYS kampioen wordt zonder een “officiële” thuiswedstrijd te hebben gespeeld. Aan de andere kant zijn ze al behoorlijk gewend geraakt aan de “verbanning” naar GSV. En ikzelf heb daar ook geen enkel probleem mee. In tegendeel.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.