Gerritschinkel.nl Columns & meer

6dec/060

December

Toen ik afgelopen zondag bij de voetbalwedstrijd MOORDRECHT-GOUDA was wist ik het zeker. Het is nu definitief afgelopen met het mooie weer. Regen en wind streden om voorrang waardoor de bal de meest vreemde capriolen maakte. Desondanks waren de trouwe supporters op komen dagen. Gedenkwaardig was het optreden van de firma Binken, want als je in Moordrecht Binken zegt dan kijkt het halve dorp om. Ik zei gedenkwaardig omdat het mooi was om de gebroeders Binken te horen. De ene is de trainer van Gouda en de andere de scheidsrechter bij Moordrecht. De familiebanden kregen het die middag zwaar te verduren, maar ik denk dat er geen scheuring is ontstaan. Daarvoor zijn die banden volgens mij te sterk.

Regen en wind, ja dat kun je verwachten als je in december bent aanbeland. Het jaar 2006 loopt op zijn laatste benen en is inmiddels niet ver meer van het einde verwijderd. Toen ik ruim een uur na de wedstrijd door de Lange Groenendaal liep wist ik het zeker. Sint Nicolaas staat voor de deur en zal de komende week weer uit ons natte kikkerlandje vertrekken en koers zetten naar zijn warme vaderland. De hegemonie van de Kerstman is aanstaande en dat blijkt uit de kerstversieringen die al te zien zijn. De eerste kerstboom is al gesignaleerd en de grote kerstboom op de Goudse Markt zal ongetwijfeld al onderweg zijn vanuit Noorwegen. De feestdagen zitten er aan te komen, het feest van de vrede. Maar de vrede was afgelopen week ver weg in Nancy toen randdebielen die zich supporters noemen een prachtige voetbalclub uit Rotterdam naar de gallemiezen proberen te helpen. Laten we in godsnaam hopen dat zich zulke toestanden in Gouda nooit voor zullen doen, want dan hang ik mijn microfoon aan de treurwilgen en ga het klooster in en trappistenbier brouwen.

Het sportjaar 2006 loopt ten einde. Nog enkele wedstrijden en de veldsporters kunnen van een winterstop gaan genieten en ook de volleyballers, korfballers, handballers, waterpoloërs  etc. hebben even de tijd om op adem te komen. Voor de een was 2006 een goed sportjaar en een ander zal dit jaar liefst zo gauw mogelijk vergeten. En er zullen hopelijk de nodige sporters in spanning zitten of ze aan het eind van het jaar wellicht genomineerd worden voor een sportprijs. Want over enkele weken is de prachtige sporthal De Mammoet weer het podium voor de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en het talent van 2006. Binnenkort weten we wie de genomineerden zijn en op 29 december weten we wie de winnaars zijn. Nog even in spanning zitten dus. Prachtige maand december, ik lust er wel pap van.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.