Gerritschinkel.nl Columns & meer

18jun/240

Grey DeLisle – Driftless girl

Singer-songwriter Grey DeLisle, geboortenaam Erin Grey Van Oosbree, is geboren op 24 augustus 1973 in Fort Ord, California  Haar moeder was zangeres en haar vader, een vrachtwagenchauffeur, hield van countrymuziek en dat zou later de basis blijken voor de zangcarrière van Grey. Na de scheiding van haar ouders gaat Grey bij haar grootmoeder in San Diego wonen, een zangeres die nog met Tito Puente heeft samengewerkt. Behalve zangeres is DeLisle ook stemactrice en comédienne. Eind jaren ’90 zingt DeLisle in de vrouwenpunkband Side Saddle. Haar solodebuut The small town komt in 2000 uit.

Vorige maand verscheen haar nieuwe album Driftless girl. Het album is geproduceerd door Jolie Holland (bekend van o.a. de Canadese folkgroep The Be Good Tanyas).

Jolie Holland en Buck Meek (gitarist van de indie folkband Big Thief uit Brooklyn) schreven het openingsnummer Where you’re coming from, een prachtige ingetogen gezongen en fraai gemusiceerde countryballad. Murry Hammond, bassist van de altcountryband Old ‘97’s uit Dallas, Texas, schreef het uptempo My two feet. De backing vocals zijn van Buck Meek. Driftless girl is het rustig gezongen titelnummer met viola en piano en backing vocals van Nikki Grossman. Na het bluegrassachtige Little ol’ while is de folksong The ballad of Ella Mae een van de hoogtepunten van het album. Schitterende duozang met Jolie Holland en mooi mandolinespel van Keith Cary. De countrytearjerker Don’t wanna want you, met pedal steel en viola, roept herinneringen op aan Dolly Parton. De heldere zang van DeLisle is te horen in Pretty Jolie en Quick draw. In the living room is een ingetogen traditionele countryballad. Heel mooi is de duozang met Jolie Holland weer in het met viola, pedal steel en banjo versierde uptempo Mama’s little rose. Het absolute prijsnummer is het slotnummer, het door Dolly Parton in 1970 geschreven Down from Dover, het emotioneel gezongen droevige verhaal over een zwangere tiener die, nadat haar zwangerschap bekend is geworden, door haar familie wordt afgewezen.  

Conclusie: Met Driftless girl heeft Grey DeLisle ons weer verblijd met een prachtig album.

Tracks cd:

 1. Where you’re coming from
 2. My two feet
 3. Driftless girl
 4. Little ol’ while
 5. The ballad of Ella Mae
 6. Don’t wanna want you
 7. Pretty Jolie
 8. Quick draw
 9. In the living room
 10. Mama’s little rose
 11. Down from Dover

Line-up:

 • Grey DeLisle – zang
 • Andrew Maguire – drums
 • Ben Boye – piano, keys
 • Adam Brisbin – bas, gitaar, pedal steel
 • Buck Meek – gitaar, zang
 • Keith Cary – mandoline (track 5)
 • Jolie Holland – duetzang (track 5,10), gitaar, viola
 • Nikki Grossman – backing vocals (track 3)
 • Gil Landry – banjo (track 10)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.