Gerritschinkel.nl Columns & meer

12jun/240

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Over vakantie gesproken, ook de laatste Goudse voetbalclub kan sinds afgelopen zaterdag met vakantie. Nadat DONK vorige week al sneuvelde in de nacompetitie ging nu ook ONA onderuit. In Schiedam vond de trots van Korte Akkeren zijn Waterloo. Geen schande, maar wat is het jammer dat we nu 15 juni geen finale Bergambacht - ONA krijgen. Een beslissende streekderby als afsluiting van het seizoen 2023 – 2024, met als beloning promotie naar de 3e klasse.

Het afgelopen voetbalseizoen was er voor Goudse clubs eentje om maar snel te vergeten met twee degradaties en nul kampioenschappen en nul promoties. Sorry, één kampioenschap en promotie en dat was meteen een mooie verrassing. Hulde vrouwen van Jodan Boys dat jullie de Goudse voetbaleer dit jaar hoog hebben gehouden. En hadden we dit seizoen twee stadsderby’s, die hebben we in het nieuwe seizoen ook niet meer. Het kan verkeren.

Over zomer gesproken, we gaan ons nu onderdompelen in de sportzomer 2024. De sportkalender barst van de meest uiteenlopende evenementen. Het EK atletiek is al begonnen en a.s. vrijdag gaat het EK voetbal in Duitsland van start. Nederland verschiet langzamerhand van kleur. In sommige straten is het letterlijk oranje boven. In sportkantines en cafés worden grote televisieschermen aangerukt om maar niets van de oranjekoorts te missen. Radio- en televisieprogramma’s weten van gekkigheid niet hoe ze deze koorts omhoog moeten jagen. Al zappend zie je volwassen mannen en vrouwen in de meest kolderieke uitdossingen. Over onbenulligheden als een witte hoofdband wordt serieus gediscussieerd. Jack van Gelder en andere studiogasten spuien ongehinderd hun onderbuikgevoelens. De miljoenen ‘deskundige’ bondscoaches die langs te lijn staan weten het allemaal natuurlijk veel beter.

Desondanks verheug ik me op de vele sportevenementen. Op overdreven chauvinisme zult u mij niet betrappen en ik neem alle randverschijnselen maar voor lief.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.