Gerritschinkel.nl Columns & meer

28dec/210

Het sportjaar 2021

Het sportjaar 2021 loopt op zijn laatste benen. Nou ja lopen, zeg maar gerust dat het struikelend aan zijn eind is gekomen. Was 2020 al een vreemd sportjaar, ook 2021 kan gerust worden bijgezet in het sportrariteitenkabinet. Het was een jaar waarin er meer niet dan wel gesport mocht worden. De meeste sportcompetities werden in april weer voortijdig beëindigd. Weer een verloren sportseizoen volgens velen.

Alleen voor de topsport werd een uitzondering gemaakt en dat leverde Gouda zowaar een landskampioen op. Daar waar misschien was gerekend op een kampioenschap van de vrouwen waren het de mannen van GZCDONK die in mei voor een verrassing zorgden en na elf jaar weer de kampioensschaal naar Gouda brachten.

Het voortijdig stoppen van de competities had vreemd genoeg ook weer zijn voordelen. Voetbalclubs die zwaar in de gevarenzone zaten hoorden tot hun opluchting dat degradatie niet aan de orde was. De volleybalvrouwen van VollinGo promoveerden naar de Topdivisie. En de rugbyers van RFC Gouda promoveerden, zonder zelfs een enkele competitiewedstrijd te spelen, naar de 2e klasse.

Er waren in 2021 ook individuele sporters die in de prijzen vielen. Sportschool Den Edel gaat, of er nu corona is of niet, ‘gewoon’ door met het spekken van de jiujitsu medaillekast. Aafke van Leeuwen en Boy Vogelzang werden Europees kampioen. De jonkies Ruben Raghunath en Ruby Vogelzang behaalden een gouden medaille tijdens de WK in Abu Dhabi en Max Schulenklopper haalde daar een zilveren plak.  

Het treurige nieuws is dat de Goudse voetbalwereld in 2021 helaas ook afscheid moest nemen van een aantal voetbaliconen. Op 25 februari overleed de legendarische doelman Ton Thie en op 31 maart oud-voetballer en trainer Puck Pols. Ook op 31 maart overleed Herman Vleggeert, erevoorzitter van VV Gouderak en een zeer bekende naam in de Goudse voetbalregio. Een van de bekendste, en misschien wel beste Goudse voetbaltrainer, was oud (betaald) voetballer Piet van Mullem. Hij overleed op 6 april. Op kerstavond overleed Olympiaan Henny van Os. Ik heb Henny jaren meegemaakt als wedstrijdcoördinator op de zondagmiddag. Een heel aardige man voor wie nooit iets te veel was. Of zoals Olympia zegt: ‘we verliezen een vrijwilliger van de buitencategorie’.

Zo heeft iedereen gemengde gevoelens over het sportjaar 2021.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.