Gerritschinkel.nl Columns & meer

21dec/210

The Willie Nelson Family – The Willie Nelson Family

Willie Nelson (29 april 1933, Abbott, Texas) is sinds 1956 actief in de muziekbusiness. De in Fort Worth, Texas, opgegroeide singer-songwriter heeft in april zijn 88e verjaardag gevierd. Maar ondanks het feit dat zijn gezondheid hem soms parten speelt weigert The Red Headed Stranger  om met pensioen te gaan en verschijnen er met grote regelmaat steeds nieuwe albums van deze veteraan.

Vorige maand kwam er weer een nieuw album uit van Willie Nelson, zijn 2e al dit jaar, want in februari bracht hij met het album That’s life een ode aan Frank Sinatra. Op het nieuwe album The Willie Nelson Family wordt Willie bijgestaan door zijn bijna 91-jarige zuster Bobbie Nelson, zijn zoons Lukas en Micah en zijn dochters Paula en Amy.  Het album bevat covers van inspirerende songs en herinterpretaties van klassieke songs van Willie Nelson.

De eerste drie songs zijn interpretaties van nummers van Nelson uit de begin jaren ’70. Het openingsnummer Heaven and hell, klinkt meteen vertrouwd in de oren met de stem van Willie, de mondharp van Mickey Raphael en het pianospel van zus Bobbie. Flonkerend is de pianosolo in Kneel at the feet of Jesus. Mooi zijn de harmonieen in de korte gospel Laying my burdens down. Family bible schreef Nelson al in 1957 toen hij radio dj was. In de nieuwe uitvoering valt de breekbare stem van Nelson op. In the garden werd in 1912 geschreven door C. Austin Miles (1868 – 1946). Hier ook weer de enigszins breekbare stem van Willie en het mooie pianospel van Bobbie. All things must pass is een song van George Harrison uit 1970. Lukas Nelson neemt in deze ballad de leadzang voor zijn rekening. De countrygospel I saw the light, de Hank Williams song uit 1948, duurt nog geen twee minuten, maar de harmonieen en de fraaie akoestische gitaarsolo vergoeden heel veel. Mooi is ook de akoestische gitaarsolo in In God’s eyes, Nelsons song uit 1971. Het gedragen piano-intro is heel fraai. Lukas Nelson is ook in de leadzang te horen in Keep it on the sunny side, een song van A.P. Carter, dat ook door The Carter Family met Johnny Cash in 1964 werd opgenomen. I thought about you Lord staat op het album Spirit uit 1996. Weer mooi pianospel en een zacht huilende mondharp. Ook Too sick to pray stamt uit 1996. Het laatste nummer Why me is een schitterend slotakkoord. Een prachtige gospel van Kris Kristofferson, met duo zang van vader Willie en zoon Lukas. 

Conclusie: The Willie Nelson Family is een vertrouwd mooi album.

Tracks cd:

 1. Heaven and hell
 2. Kneel at the feet of Jesus
 3. Laying my burdens down
 4. Family bible
 5. In the garden
 6. All things must pass
 7. I saw the light
 8. In God’s eyes
 9. Keep it on the sunny side
 10. I thought about you Lord
 11. Too sick to pray
 12. Why me

Line-up:

 • Willie Nelson – gitaar, zang
 • Bobbie Nelson – piano
 • Lukas Nelson – akoestische gitaar, elektrische gitaar, zang (track 6, 9,), backing vocals
 • Micah Nelson – drums, bas, backing vocals
 • Paula Nelson – backing vocals
 • Amy  Nelson – backing vocals
 • Mickey Raphael – mondharmoncia
 • Billy English – drums
 • Paul English – percussie
 • Kevin Smith – bas
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.