Gerritschinkel.nl Columns & meer

20apr/200

Jubilea (2)

Het coronavirus hakt er ook bij de sport hard in. Alles ligt stil en het is maar de vraag wanneer de sportvelden, sporthallen en de zwembaden weer een vrolijke drukte laten zien. Zoals het er nu naar uitziet zal dat nog wel even duren. Het seizoen 2019-2020 is in ieder geval definitief op slot gegaan. En ook voor het nieuwe seizoen is onzekerheid ook nog troef.

Voor een aantal Goudse sportverenigingen is 2020 een jubileumjaar. SV DONK viert dit jaar het 100-jarige bestaan. Een voetbalclub met een mooie geschiedenis. Opgericht op 29 oktober 1920 door pater A. van de Donk OFM en de heer J. Karsbergen. De van oorsprong rooms-katholieke voetbalclub is bezig met een mooi jubileumprogramma, maar door de coronacrisis is een gedeelte van het programma al in het water gevallen. En het is afhankelijk van de ontwikkelingen of er dit jaar überhaupt nog wat te vieren valt. Hopelijk in het najaar nog want het zou toch zonde zijn als dit feestelijke jubileum helemaal niet kan worden gevierd.

Ook SV Gouda viert dit jaar een feestje want het is in mei 50 jaar geleden dat er een zaterdagafdeling werd opgericht. Een jubileumcommissie heeft plannen gemaakt om dit jubileum op gepaste wijze te vieren op 5 en 6 juni. Maar ook hier heeft corona anders beslist. Het feest is doorgeschoven naar volgend jaar. Dan bestaat de vereniging SV Gouda ook 115 jaar en dat kan dan een mooie aanleiding zijn om extra feestelijk uit te pakken.

En als er in Gouda één sportvereniging is die weet wat feestvieren is dan is dat RFC Gouda. De Goudse rugbyclub werd opgericht op 6 juni 1980 door een aantal enthousiastelingen die vonden dat de stad Gouda rijp was voor deze geweldige teamsport. Ik heb nog niet gelezen of RFC het feit dat ze in juni 40 jaar bestaan gaat vieren, maar ik weet haast wel zeker dat ze een fantastische derde helft in gedachten hebben. Is het niet in juni dan is het vast later in het jaar.

Veel onzekerheid dus, maar ook bij deze drie jubilerende sportclubs staat de gezondheid van hun leden voorop. En wat in het vat zit verzuurt niet.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.