Gerritschinkel.nl Columns & meer

13mei/190

De erehaag

Een voetbalicoon nam afgelopen zondag afscheid. Vriend en vijand (voor zover die er zijn) pinkten een traantje weg. Met het stoppen van Robin van Persie is de Nederlandse voetbalwereld er minder leuk op geworden. Maar aan alle mooie dingen komt een eind. Meer dan terecht dat er die middag in de Kuip een prachtige erehaag werd gevormd voor deze balkunstenaar.

Net als de spelers van ADO Den Haag die in de erehaag voor van Persie stonden, deden de spelers van WDS dat een dag daarvoor ook voor aanvang van de wedstrijd in het Groenhovepark voor hun tegenstander. Een mooi eerbetoon voor kampioen Gouda. Als ‘beloning’ bezorgden de bezoekers Gouda de eerste thuisnederlaag. Niet geheel onterecht trouwens dat ze de punten meenamen.

Zondag zag ik een soms flitsend TAC ’90 een gehavend maar dapper strijdend ONA een voetbaldraai om de oren geven. Na het laatste fluitsignaal vloeide de champagne bij de Hagenaars om het kampioenschap te vieren. Maar niet voordat de teleurgestelde ONA spelers hun tegenstanders hartelijk hadden gefeliciteerd. Een mooi sportief gebaar en getuigend van respect voor je tegenstander. Respect voor je tegenstander, daar kunnen de Gele Hesjes die telefonerend en weigerend om tegenstander Mark Rutte de hand te schudden nog een voorbeeld aan nemen.

Voor het mooiste Goudse sportmoment van het afgelopen weekend moest je zondag in Ede zijn. Nadat ze zaterdagavond een 3e wedstrijd hadden afgedwongen, veroverden de vrouwen van GZC DONK in het hol van de leeuw de landstitel door in een zinderende finale regerend kampioen Polar Bears te onttronen. Dit inspireerde de mannen van GZC DONK ongetwijfeld, maar die moeten nog stevig aan de bak. Binnenkort een dubbele erehaag in het Groenhovenbad? Ik ga er dan gewoon in staan!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.