Gerritschinkel.nl Columns & meer

11feb/190

Bernard Hering – Pioneer Avenue

Singer-songwriter Bernard Hering is een in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg geboren en getogen Zeeuw die tegenwoordig in Haarlem woont. Zodra Hering een paar akkoorden op zijn gitaar kan spelen, hij is dan 10 jaar, schrijft hij zijn eerste liedje. Het begin van heel veel ideeën en melodieën die uiteindelijk uitgroeien tot volwassen songs.

In 2016 komt zijn eerste single Love life uit. Hering reist naar Amerika om op diverse open podia te spelen en muziek te maken. ‘Ik moest mijn droom achterna en mijn eigen stem vinden. Dat gebeurde daar’, aldus Bernard. In 2017 brengt hij de ep Luck on my sleeve uit.

Op 23 november 2018 verscheen zijn debuutalbum Pioneer Avenue, een album met 10 eigen songs. Liedjes die vertellen over zijn jeugd, dromen, liefde en andere persoonlijke herinneringen. Het album werd in de zomer van 2018 opgenomen in de Moon Music Studio van Wouter Budé, die tevens op 8 nummers als drummer is te horen.

Het openingsnummer Solid ground is een melodieuze ballad en I’m coming back one day is daarna een uptempo Bruce Springsteen achtige rocker. De invloeden van Bruce Springsteen zijn trouwens zowel in de rockers als in de ballads duidelijk te horen. De stem van Hering is weliswaar (nog) minder expressief dan die van The Boss, maar hij komt soms dicht in de buurt. Out of breath is de nieuwe single, een ballad die af en toe lekker fel wordt. Mooi en ingetogen is de zang in Iron trees, naast de subtiele uitstekende begeleiders. Roman Huijbreghs laat in dit nummer een fraaie lyrische gitaarsolo horen. The battle, dat Hering samen met Huijbreghs schreef, rockt weer lekker weg, met roffelend drumwerk, orgel, mellotron en synthesizer. De eerste single Love life staat ook op het album. Een midtempo rocker met naast een Springsteen ook een Jackson Browne gehalte. De ritmesectie en de funky gitaar maken van Meet again een afwisselend ingetogen en fellere song. Fraai is de zang in het mooie liedje Bogard street en de enigszins breekbare stem van Hering doet in Until the lights go out denken aan die van Justin Vernon van Bon Yver. Dat laatste gaat ook op voor de zang in het akoestische midtempo Sweet little love of mine.

Conclusie: Pioneer Avenue is een prettig in het gehoor liggend album van een singer-songwriter met duidelijke invloeden van Bruce Springsteen. Liefhebbers van folk en americana met moderne rock- en popinvloeden kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen.

Tracks:

 1. Solid ground
 2. I’m coming back one day
 3. Out of breath
 4. Iron trees
 5. The battle
 6. Love life
 7. Meet again
 8. Bogard street
 9. Until the lights go out
 10. Sweet little love of mine

Line up

 • Bernard Hering – zang, akoestische gitaar
 • Roman Huijbreghs – elektrische gitaar
 • Sophie van Schaik – bas
 • Len van de Laak – piano, hammond, mellotron, synthesizer
 • Wouter Budé – drums
 • Ingo Jetten – gitaar (track 2, 6)

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.