Gerritschinkel.nl Columns & meer

18feb/190

Wat zijn precies de regels?

Na de vele regen vorige week sloeg het afgelopen weekend ineens de lente toe. Vogels floten uitbundig, eenden kwetterden in de sloten, de terrassen zaten overvol en de zonnestralen daalden weldadig neer. Afgelopen zaterdag was, zo hoorde ik, de warmste 16 februari die er ooit is gemeten.

En op die mooie lentedag toog ik naar Capelle aan den IJssel om te kijken of Jodan Boys de 2e periodetitel in de wacht zou slepen. Dat lukte die middag niet. Misschien a.s. zaterdag?

Maar voetbal is relatief en wordt totaal onbelangrijk als er op de tribune vlak naast je een toeschouwer een hartstilstand krijgt. De wedstrijd werd uiteraard stilgelegd en de supporter werd door dappere hulpverleners, waaronder de vrouw van de trainer van Jodan Boys, deskundig gereanimeerd. Opluchting alom. De wedstrijd werd desondanks weer hervat alsof er niets was gebeurd. Ik vroeg me wel af of er bij zo’n situatie eenduidige richtlijnen van de KNVB bestaan. Ik heb met een dubbel gevoel het restant van de wedstrijd verslagen.

Zondag was de lente ook volop aanwezig in het landelijke Stompwijk. ONA wilde na een aantal nederlagen wel weer eens drie punten binnenslepen. Trainer Theo van Eck moest wel improviseren en had good old Robin Plomp zover gekregen mee te doen. En Plomp wilde zich graag bewijzen. Maar hij had buiten de scheidsrechter gerekend. Zijn pasfoto op de spelerskaart was niet goed. En daar waar je bij bijna alles dan gewoon je ID-kaart kunt laten zien om te bewijzen wie je bent, wilde deze scheids daar niets van weten. Speelverbod! Ik ben ook hier benieuwd of hieromtrent bij de KNVB duidelijke regels bestaan of dat het aan de goodwill van de scheidsrechter wordt overgelaten.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.