Gerritschinkel.nl Columns & meer

27aug/180

Julia Joy en Tim

Afgelopen zondag werd Maarten van der Weijden in zijn woonplaats Waalwijk gehuldigd. Met dit eerbetoon komt hopelijk (voorlopig) een einde aan de hysterie rondom deze langeafstand zwemmer. Hij heeft ruim 4 miljoen euro opgehaald met zijn monstertocht en dat is heel mooi, laat ik dat voorop stellen. Maar het is natuurlijk ongezond om zo’n barre expeditie door de Friese wateren te ondernemen. Meer dood dan levend en vechtend tegen de slaap sleepte hij zich voort. En de toeschouwers op de terrassen met hun spandoeken ‘wij geven nooit op’ kunnen dat natuurlijk lekker zeggen. ‘Hup Maarten, zet hem op’ en ze namen nog een slok en aten nog een hapje. De NOS was ook massaal uitgerukt om de helletocht te registreren. Uiteraard was premier Mark Rutte ook uit zijn torentje naar Leeuwarden afgereisd. Ik heb bewondering voor Maarten van der Weijden, maar met sport had zijn zwemtocht eigenlijk niet veel te maken.

De grote media-aandacht voor Maarten staat in schrille verhouding tot de minimale aandacht voor de prestatie van het Nederlandse rolstoelbasketbalteam, met de Goudse Julia van der Sprong, dat het afgelopen weekend in Hamburg wereldkampioen werd. En waar waren premier Rutte en de minister van sport nu met hun felicitaties? Maandagmorgen hadden ze naar ik begreep nog niets van zich laten horen.

Op sportgebied was er het afgelopen weekend voor Gouda nog meer feest te vieren. Joy Stubbe werd met Marleen van Iersel Nederlands kampioen beachvolleybal.

Vanaf deze plaats wil ik Julia en Joy van harte feliciteren met hun schitterende sportprestaties. En ook de paralympische zwemmer Tim van Duren die vorige week bij het EK zwemmen in Dublin een zilveren medaille veroverde op de 100 meter schoolslag. Gouda mag trots zijn.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.