Gerritschinkel.nl Columns & meer

21aug/180

Michele D’Amour and the Love Dealers – Wiggle room

Michele D’Amour is een in Seattle, Washington, geboren singer-songwriter en is tegenwoordig woonachtig in Kirkland, Washington. Op haar 6e speelt ze al piano en schrijft ze haar eerste liedje. Al jong zingt ze in een kerkkoor en later in verschillende lokale bands. In 2012 formeert zij haar eigen band Michele D’Amour and the Love Dealers. De band brengt een mix van energieke blues, funk en classic rock en treedt op in verschillende clubs en festivals in Seattle en omstreken. In 2014 verschijnt hun eerste album Sin comin’ on. In datzelfde jaar zijn Michele D’Amour and the Love Dealers finalist in de International Blues Challenge van de Washington Blues Society. Trouble, een van de tracks van hun 3e album Lost nights at the Leopard Lounge uit 2017 wint een Grand Prize in de John Lennon Songwriting Competition in de categorie jazz.

Deze maand verschijnt Wiggle room, het 4e en nieuwste album van Michele D’Amour and the Love Dealers. De band heeft inmiddels wat mutaties gehad in de vorm van een nieuwe gitarist (Jeff Cornel) en een nieuwe drummer (Dave Delzotto). De band is ook uitgebreid met keyboardspeler Brian Olendorf en saxofonist Noel Barnes.

Het album begint stomend met het funky Falling down, waarin bassist Patrick McDanel ook meteen zijn visitekaartje afgeeft. Sweet lovin’ man swingt de pan uit met o.a. een vette saxsolo. In het titelnummer, het jazzy Wiggle room, is alle aandacht gericht op het prachtige trompetspel van Greg Lyons. Alsof Chet Baker even op aarde is teruggekeerd. In de funky soulblues Honey on the side vestigt naast de uitmuntende ritmesectie en de krachtige stem van Michele, Noel Barnes alle aandacht op zich met een scheurende saxsolo. Trompettist Greg Lyons kruipt in het jazzy Nothing to no one nu in de huid van Miles Davis en geeft een mooie solo ten gehore en dat geldt ook voor pianist Brian Olendorf. En dat allemaal achter de ‘lopende’ bas van McDanel die en passant ook op trombone aanwezig is. Het tempo wordt vervolgens opgevoerd in het lekker rockende Let it slide, met conga’s en een mooie gitaarsolo, en in de felle boogie Been so long, met de scheurende gitaarsolo van Jeff Cornel. Na de ballad Worthy, met een intense saxsolo, staat in He can’t be wrong Brian Olendorf in de spotlight met zijn opwindende ragtime achtige pianospel. Het slotakkoord, de soulbluesballad Hard times, begint met een klassiek piano intro waarna het los gaat met de indringende zang van Michele en scheurende saxsolo ‘s.

Conclusie: Wiggle room is een zeer fraai album van een uitstekende band, waar liefhebbers van blues, funk, soul en jazz wat mij betreft helemaal aan hun trekken komen.

Tracks:

 1. Falling down
 2. Sweet lovin’ man
 3. Wiggle room
 4. Honey on the side
 5. Nothing to no one
 6. Let it slide
 7. Been so long
 8. Worthy
 9. He can’t be wrong
 10. Hard times

Line up:

 • Michele D’Amour – zang
 • Jeff Cornel – gitaar
 • Dave Delzotto – drums
 • Patrick McDanel – bas, trombone
 • Brian Olendorf – keyboards
 • Noel Barnes – sax
 • Greg Lyons – trompet
 • Angelo Ortiz – congas
 • Nora Michaels – backing vocals (track 2)
 • John Oliver III – backing vocals (track 10)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.