Gerritschinkel.nl Columns & meer

6aug/180

De zomerhitte

Ik kan normaal gesproken goed tegen de hitte, maar op de een of andere manier komt er de laatste dagen weinig uit mijn handen. Rustig met een goed boek onder een zonnescherm en een aantal parasols in de tuin is het nog het beste uit te houden. Een fietstocht door de polders van het Groene Hart ging nog net omdat ik lekker vroeg was vertrokken. Zelfs het Open Gouds Kampioenschap Petanque afgelopen zondag heb ik aan mij voorbij laten gaan en ook het polsstokverspringen in Linschoten.

Sportief ben ik dus vrijwel alleen passief bezig. Zo links en rechts naar de tv kijken, want het sportaanbod is toch verrassend groot. De Nederlandse hockeydames die wereldkampioen werden in een soort Micky Mouse toernooi. Feyenoord beheerste in Eindhoven het nieuwe ABBA strafschoppensysteem beter dan PSV. Niet iedereen was blij met dit systeem maar ja, the winner takes it all. Het Feyenoordlegioen kon in ieder geval weer een nieuwe held begroeten. Bij het EK langebaan zwemmen in Glasgow worden ook Nederlandse medailles veroverd, ook door Ranomi Kromowidjojo, maar zij lijkt helaas over haar hoogtepunt heen. .

De Nederlandse wielervrouwen, die de hele race hadden gecontroleerd en er van uit gingen dat het podium een grote oranje gloed zou hebben, lieten zich bij het EK in Glasgow de kaas van het brood eten door een Italiaanse veterane. Daar kon zelfs de hoofdschuddende Nederlandse veterane Marianne Vos niets meer aan veranderen.

De Goudse wielrenner Stephen de Vries en zijn piloot Patrick Bos hadden zich van het WK Para-cycling in het Italiaanse Maniago veel meer voorgesteld denk ik. Helaas geen medailles en dat had mede te maken met een paar lekke banden. Wellicht ook last van de zomerhitte?

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.