Gerritschinkel.nl Columns & meer

30jul/180

Heb ik nog iets gemist?

Drie weken vakantie lijkt een hele tijd, maar voor je het weet ben je weer thuis. De weken aan de Belgische kust zijn omgevlogen. Het was warm en droog, maar dat lijkt mij geen verrassende mededeling. België stond in vuur in vlam voor hun Rode Duivels en het chauvinisme droop er met liters van af in alle radio- en televisieprogramma’s. Helaas geen wereldkampioen, maar de Belgen waren fier op hun Duivels en hier en daar was een bescheiden toeterende auto te horen. Maar nog meer dan het WK voetbal was daar de Ronde van Frankrijk en toen Greg van Avermaat in de gele trui reed verplaatste het chauvinisme zich naar deze Vlaamse held.

Nu we het toch over chauvinisme hebben, in Nederland kunnen ze daar ook wat van. Soms was ook hier iedere nuance ver te zoeken. Ik heb ook genoten van de Tour en de Nederlandse prestaties, laat ik dat voorop stellen, maar ik werd soms niet goed van al die bombarie en dat geouwehoer van kenners of zij die daar voor door gaan.

Ik heb drie weken nauwelijks aan Gouda gedacht. Alleen bij de EK finale waterpolo kon ik er niet om heen. Wat een vedette die Sabrina van der Sloot, oud speelster van GZCDONK. Het enige andere Goudse element was een jonge ijsverkoper die doodleuk vertelde dat hij nog negen jaar in Korte Akkeren had gewoond.

Maar thuis gekomen vraag je je toch af of je nog wat gemist heb op het sportgebied in Gouda. De nieuwe competitie-indelingen zijn bekend gemaakt. Gouwenaar Sven van Beek schijnt een buitenlandse voetbaltransfer te gaan maken. Geen schokkende dingen, maar ik hoor graag als ik toch iets belangrijks heb gemist.  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.