Gerritschinkel.nl Columns & meer

29jul/180

Helge – Once the sun

Film- en theatercomponist Helge Slikker wordt geboren op 15 december 1977 in Utrecht. In 2000 studeert hij af aan de kleinkunstacademie Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Na zijn afstuderen gaat hij componeren voor o.a. de Toneelmakerij, Toneelgroep Oostpool en Matzer Theaterproducties. In 2012 wint hij een Gouden Kalf in de categorie beste muziek voor de film Kauwboy. Slikker is ook zanger, gitarist en pianist van de Utrechtse band Storybox. Hij was ook actief in Happy Camper, het muziekcollectief rond toetsenist Job Roggeveen en samen met zangeres Marlijn Weerdenburg vormt hij het muzikale duo Miss Molly & Me. Vorig jaar verscheen zijn eerste soloalbum The days of Young Petty Davis, een album met muzikale herinneringen aan Neil Young, Tom Petty en Miles Davis.

Deze maand verschijnt er, iets meer dan een jaar na zijn vorige album, nieuw werk van Helge, One the sun, een ep met vijf nieuwe songs. In tegenstelling tot zijn vorige album, waarop hij werd bijgestaan door een uitstekende band, doet Helge het op deze ep allemaal in zijn eentje en neemt hij dus alle instrumenten voor zijn rekening. Op Once the sun ruilt Helge zijn folky sound ook in voor een meer poppy-sound met een snuifje elektronica. Het openingsnummer Let’s be gone roept bij mij met de falsetstem van Helge herinneringen op aan Justin Vernon van Bon Iver. We know now is de nieuwe single en in dit melodieuze nummer bespeur ik invloeden van The Talking Heads. Op het titelnummer Once the sun wordt ingetogen gemusiceerd en mooi gezongen en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Helge ook naar Alan Parsons heeft geluisterd. In Gotta let go gaat het tempo omhoog met iets stevigere intermezzo’s. On your mind, het slotnummer, begint als een prachtig akoestisch luisterlied dat  langzaam aan tempo wint, met wederom uitstekende ingetogen zang.

Conclusie: Ik was vol lof over Helge Slikker’s eerste soloalbum, maar ook de nieuwe kant van deze uitstekende zanger en begenadigd componist kan mij bekoren. Ruim 18 minuten luisterplezier Jammer dat het na vijf nummers al is gedaan..

Tracks:

  1. Let’s be gone
  2. We know now
  3. Once the sun
  4. Gotta let go
  5. On your mind
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.