Gerritschinkel.nl Columns & meer

18jun/180

Bodegraven-Reeuwijk

Het voetbalseizoen zit er, op een klein staartje na, nu echt op. Ook voor RVC’33, de sympathieke club uit Reeuwijk-Dorp. Zondagmiddag viel op het dicht bevolkte Sportpark Kaagjesland het doek voor de eersteklasser en daalt men na één jaar weer af naar de 2e klas. Komend seizoen helaas geen blauw-witte mars naar Olympia. Dan maar een blauw-witte mars naar ONA. Iets verder lopen, maar wel een mooi alternatief dacht ik.

Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de Goudse clubs te typeren als matig, maar voor buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk is het een rampseizoen geworden Niet voor ESTO, want op de Kievitsheuvel kon de terechte kampioensvlag worden gehesen. Maar voor de andere clubs was het een bedroevend seizoen. CVC Reeuwijk deed nog dappere pogingen om aan degradatie te ontsnappen, maar helaas. Terug naar de 3e klas. Voor WDS uit Driebruggen viel het doek al een aantal weken voor het einde van de competitie. In het nieuwe seizoen dan maar weer naar Rohda ’76, dat met de nacompetitiefinish in zicht de eigen glazen ingooide.

Bij VV Bodegraven was het voor trainer Willem Dekker elke week weer een zoektocht om elf man bij elkaar te harken. Toen de vereniging enkele maanden geleden besloot om zoals vele andere verenigingen over te stappen naar prestatievoetbal op zaterdag, strompelde het team helemaal zieltogend naar de finish. Degradatie bleef uit omdat Gouderak zo vriendelijk was nog slechter te presteren. Ik ben zeer benieuwd naar het nieuwe voetbalseizoen en of de sombere geluiden die ik links en rechts hoor niet bewaarheid worden. Hopelijk is de teleurstelling en de vlucht naar elders van veel spelers niet het begin van het einde van de club die op 1 april 2020 haar 100e verjaardag hoopt te vieren.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.