Gerritschinkel.nl Columns & meer

16apr/180

De play-offs waterpolo

De waterpolovrouwen van GZC DONK hebben het niet gered. Vrijdag jl. waren de Goudse vrouwen in Ede verrassend begonnen, maar zaterdag en zondag gingen zij helaas kopje onder tegen Polar Bears. Geen finale om het landskampioenschap. De teller blijft voorlopig op 10 landstitels staan.

Finalewedstrijden zijn altijd heerlijk. Diep gravend in mijn geheugen ga ik terug naar de jaren ’80 en ’90, toen de dames van DONK het vrouwenwaterpolo in Nederland domineerden. Ik herinner me b.v. nog een hete zondagmiddag in een zwembad in Dordrecht, waar ik als beginnend verslaggever live verslag mocht doen voor RTV Gouwestad. De titel ging naar Gouda en ik was na afloop mijn stem kwijt.

Ik heb meerdere keren radioverslag van finales van de vrouwen en mannen van GZC DONK gedaan. De jaartallen willen me even niet te binnen schieten, maar ik herinner me nog goed die broeierige zaterdagmiddag in mei in zwembad De Tobbe. De belangstelling was enorm en de telefoonlijnen waren overbelast. Via een heel lange telefoonkabel uit het huis van een kennis aan de Groenhovenweg kon ik zodoende toch live de ether in. En die zondagmiddag in mei 2008, toen ik staande op een keukentrap voor het badmeestershokje in De Tobbe in een zinderende finale de mannen van GZC DONK van PSV zag winnen en de Goudse ploeg zich tot de beste van Nederland liet kronen.

Dat was toen. De mannen van coach Ingrid Veenhuis beginnen binnenkort met hun play-offs. De eerste tegenstander is De Zijl Zwemsport. En worden de Leidse mannen aan de kant gezet dan wacht zeer waarschijnlijk de ongenaakbare landskampioen UZSC. Het zal zeer lastig worden en ik acht de kans dan ook niet groot. Maar ook bij waterpolo is de bal rond.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.