Gerritschinkel.nl Columns & meer

15apr/180

Nostalgische momenten

Het voetbalseizoen 2017 – 2018 bevindt zich in de slotfase. De eerste kampioenen zijn al bekend en voor een aantal teams is degradatie ook bijna een feit. JODAN BOYS verloor gisteren in Nootdorp in een slechte wedstrijd waarin maar liefst 7 gele kaarten vielen met 0-1 door een doelpunt van een zekere Manuela. Of zanger Jacques Herb hier iets mee te maken heeft weet ik niet, maar feit is dat Jodan Boys de resterende 4 wedstrijden voor de kat zijn viool kan uitspelen. GOUDA  daarentegen boekte gisteren in Ammerstol zijn 6e achtereenvolgende overwinning en gaat trots aan de leiding in de 2e periode. Zouden ze dan toch via de nacompetitie uit die vermaledijde 4e klasse kunnen komen waar het volgend seizoen zo druk wordt met nieuwe teams?

Ja die nieuwe teams volgend seizoen in het zaterdagvoetbal. Bijna wekelijks hoor je weer signalen dat voetbalclubs hun zondagteams ontmantelen en zich op het zaterdagvoetbal gaan richten. Dat betekent o.a. dat er net als vorig jaar ook dit seizoen afscheidswedstrijden op het programma staan. Wedstrijden van teams die voor het laatst in competitieverband tegen elkaar spelen. Op zondagen hoefden de sportverslaggevers van Gouwestad Sport geen acte de préséance meer te geven in MOORDRECHT en volgend jaar helaas ook niet meer bij het sympathieke GOUDERAK. Dan maar op de zaterdag, hoewel we dan wel een blik verslaggevers moeten opentrekken, want het wordt wel erg druk op de zaterdag. De dorpsderby’s tussen  ESTO en BODEGRAVEN kunnen in de geschiedenisboeken worden bijgezet. Jammer.

En zo heb je bijna wekelijks wel zo’n nostalgisch afscheidsmoment. Ik was vanmiddag in Nieuwerkerk aan den IJssel voor de zwanenzang tegen OLYMPIA. Nooit meer mooie wedstrijden van OLYMPIA tegen NIEUWERKERK? Het zal even wennen zijn voor veel voetballiefhebbers. Ik zal vanmiddag met een buiging afscheid nemen van het zondagvoetbal op Sportpark Dorrestein.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.