Gerritschinkel.nl Columns & meer

2mei/160

Houdini Andersen en Hitchcock

De namen Alfred Hitchcock, Harry Houdini en Hans Christan Andersen spoken constant door mijn hoofd. De spanning in de Eredivisie is te snijden. Ajax en PSV als in een Hitchcock thriller gaan uitmaken wie kampioen wordt. Cambuur geloofde in een Houdini achtige ontsnapping, maar het sprookjesboek van Andersen kon naar de Kringloop. Het mooiste sprookje in Engeland is dat van Leicester City, vorig jaar net niet gedegradeerd, en nu landskampioen wordt, het grootkapitaal in verwarring achterlatend. In België is er White Star Brussel, een club zonder stadion en supporters die desondanks kampioen wordt. Zoiets had zelfs Hitchcock niet kunnen verzinnen.

Ook in de Goudse voetbalwereld zweeft de geest van de Britse filmregisseur van thrillers, de Hongaarse goochelaar annex boeienkoning en de Deense sprookjesschrijver rond. De zaalvoetballers van Watergras ontsnapten op sensationele wijze aan het spelen van degradatiewedstrijden. Zestien (!) doelpunten waren precies voldoende om volgend seizoen ook in de eredivisie te kunnen spelen. En Gouda schoot zich pas twee minuten voor tijd de nacompetitie in.

Voor DONK is het kampioenssprookje keihard in duigen gevallen. De spectaculaire inhaalrace liep vorige week al spaak maar het team vond zondag in Rotterdam zijn Waterloo. Op papier kan de kampioensvlag alsnog worden gehesen. Maar het papier is geduldig en in zulke sprookjes gelooft volgens mij zelfs de meest fanatieke supporter niet.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.