Gerritschinkel.nl Columns & meer

21mrt/160

Gaan voor goud

Gouda ontwaakte maandagmorgen met de gedachte dat de ogen van de sportwereld deze week gericht zijn op de Kaasstad. Het prachtige Groenhovenbad is het toneel van internationaal waterpolo. Daar waar het de vrouwen enkele weken geleden niet lukte om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen zal dat deze week in Gouda moeten gebeuren. Ze hebben van de Nederlandse handbalsters kunnen afkijken hoe het moet.

Van heinde en ver zullen deze week de media toestromen. Waterpolo leeft als vanouds sterk in Gouda met talloze kampioenschappen van GZC DONK. Speelsters, ex speelsters en ex coaches van de Goudse waterpolotrots hebben een groot aandeel in het Nederlandse team dat een ticket voor Rio moet gaan veroveren. De Olympische gouden medaille van Beijing in 2008, met een grandioze winnende treffer van Danielle de Bruijn, staat de liefhebber nog scherp op het netvlies.

Nederland gaat volgens iedereen het ticket wel “even ophalen”. En hoewel ook bij waterpolo de bal rond is, ben ook ik van mening dat het wel heel raar moet lopen wil Nederland zich in Gouda niet kwalificeren. Ik loop me al warm voor de kwartfinale op paaszaterdag en hoop dan mee te maken dat Chef de Mission Maurits Hendriks de dames officieel welkom kan heten in Team NL. En als toetje een finale tegen de VS zou helemaal prachtig zijn.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.