Gerritschinkel.nl Columns & meer

14mrt/160

Edwin van der Sar

Ook ik heb me afgelopen zaterdag aan de voetbalgekte rond Edwin van der Sar overgegeven. In een volgepakt Sportpark Duinwetering in Noordwijk was ik getuige van een merkwaardig spektakel. Van heinde en ver waren cameraploegen uitgerukt. Een Britse cameraman vroeg me zelfs of hij een kopie van het wedstrijdformulier mocht maken. “Go your gang” zei ik in mijn Louis van Gaal Engels.

Eigenlijk is het van de gekke dat de halve wereld in rep in roer is wanneer een “oude” man zich laat overhalen om 90 minuten onder de lat te gaan staan. Maar de man om wie het  ging pakte toch weer een hoofdrol. Hij hoefde in het begin slechts een paar balletjes op te rapen, maar toen Jodan Boys dacht de recordinternational te verschalken, vertoonde van der Sar zijn specialiteit, het stoppen van een strafschop. Sociale media ontploften. Toch moest hij capituleren voor een schot van Mo Bellachen. Wat zal die spelbepaler van Jodan Boys die nacht lekker hebben geslapen, want als Goudse voetballer die in een officiële wedstrijd een doelpunt heeft gescoord tegen Edwin van der Sar bevindt hij zich in een zeer select gezelschap. Alleen jammer voor De Jodan Boys dat het geen drie punten meenam uit het Noordwijkse circus. Een troost is dat de naam Jodan Boys nu ook ver buiten Gouda bekend is.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.