Gerritschinkel.nl Columns & meer

14mrt/160

De heksenketel van Noordwijk

Degene die er de afgelopen week niets over heeft gehoord heeft of onder een steen gelegen of is doof en blind. Stad en land was uitgerukt naar Sportpark Duinwetering in Noordwijk om het wonder te aanschouwen. Kosten nog moeite waren gespaard maar de penningmeester zal ’s-avonds likkebaardend de recette hebben bekeken. Nadat dagen daarvoor alle zichzelf respecterende radio- en tv-programma’s er aandacht aan hadden besteed, was zaterdag het Uur U. Oud doelman van Oranje en recordinternational Edwin van der Sar zou eenmalig het doel van Noordwijk verdedigen. Radio en tv waren massaal aanwezig, zelfs cameraploegen uit het Midden Oosten, Italië en Engeland. Een vriendelijke Engelse cameraman vroeg mij of hij van het wedstrijdformulier een foto mocht maken! Ook de NOS en Voetbal International “verlaagden” zich tot een bezoek aan een amateurwedstrijd. Het ging er overigens tamelijk chaotisch aan toe. Persmensen kregen een armbandje aangemeten, maar volgens mij zou iedereen die riep van de pers te zijn zo’n blauw bandje kunnen krijgen want er werd niet gecontroleerd of je echt van de pers was. En ik heb zelf maar voor koffiejuffrouw gespeeld.

Eigenlijk is het van de gekke dat de hele voetbalwereld in rep in roer is wanneer een oude man, met respect gesproken trouwens, zich laat overhalen om 90 minuten onder de lat te gaan staan. En ik kan me voorstellen dat de 2e en 3e keeper van Noordwijk er eigenlijk niet blij mee waren. Het is tenslotte toch een verkapte motie van wantrouwen naar hen toe. Maar ach, ook zij stonden in de belangstelling en moesten voor de camera’s “verantwoording” afleggen.

Maar de man om wie het gisteren ging pakte toch weer een hoofdrol. Hij had het in het begin van de niet hoogstaande wedstrijd niet echt moeilijk en de balletjes die hij op moest rapen had ik zelfs gepakt. Maar toen Jodan Boys dacht de recordinternational te verschalken, vertoonde van der Sar zijn specialiteit, het stoppen van een strafschop. Twitter, facebook en andere media ontploften. Het aureool boven het hoofd van de Heilige Edwin werd groter en groter. Toch moest hij buigen voor een schot van Gouwenaar Mo Bellachen die hem van dichtbij passeerde. Wat zal die Mo die acht lekker hebben geslapen, want hij is de eerste voetballer die na de Spanjaard David Villa van Barcelona op 28 mei 2011 een doelpunt heeft gescoord in een officiële wedstrijd tegen Edwin van der Sar.

En als Goudse voetballer die een doelpunt heeft gescoord tegen Edwin van der Sar bevindt je je volgens mij helemaal in een select gezelschap, want ik kan zo snel geen andere Goudse voetballer noemen die dit ook heeft gedaan. Alleen jammer voor De Jodan Boys dat het de winst in de extra speeltijd nog door de handen liet glippen, maar ook de naam van Jodan Boys is nu in de hele wereld bekend.

De rust lijkt in Noordwijk nu weer teruggekeerd en Edwin van der Sar hult zich weer in een relatief stilzwijgen als directeur van Ajax. Hij is volgens mij de eerste die als die overdreven aandacht allemaal maar een beetje flauwekul vindt

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.