Gerritschinkel.nl Columns & meer

20sep/150

William Webb Ellis

Hoewel er twijfels zijn of hij echt de uitvinder is van het rugbyspel is zijn naam verbonden aan het WK rugby dat in Engeland en Wales wordt gespeeld. Eind oktober mag de winnaar de 38 cm grote en verguld zilveren Webb Ellis Cup trots omhoog houden. Of iedere rugbyfan de naam van de Britse 19e eeuwse geestelijke kent betwijfel ik. Maar dat is niet belangrijk.

Rugby, een prachtige sport. Ik hoor wel eens beweren dat rugby een sport is voor woestelingen die op hun vrije dag graag de barbaar uithangen. En dat zeggen dan mensen die in het weekend langs het voetbalveld staan. Nee voetbal is een geciviliseerde sport met al die randverschijnselen! Rugbyfans vernielen geen Romeinse fonteinen en slopen geen complete interieurs. Voor aanvang van de wedstrijd zie ik spelers van Fiji, Tonga en Samoa hun volkslied met volle brede borst zingen. Een verademing bij het laffe enigszins mee neuriënde geplayback van de spelers van het Nederlands Elftal.

Voetballers hebben altijd kleine pijntjes, maar rugbyspelers moeten minstens een gebroken been hebben willen ze niet spelen. En als de scheidsrechter fluit dan accepteren de rugbyers het oordeel van de scheids. Vergelijk die voetballers die dan mekkeren waar een geit de hik van krijgt. Zelfs als een blinde kan zien dat ze een overtreding hebben begaan maken vragen de zondaars zich af hoe de scheids in vredesnaam kan fluiten.

Bij de RFC Gouda hebben ze ongetwijfeld een groot scherm. Willem jullie een plaatsje voor vrij houden mannen op 31 oktober?

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.