Gerritschinkel.nl Columns & meer

14sep/150

De verslaving Gouwestad Sport

Je hebt hobby’s en je hebt verslavingen. Ik heb een verslavende hobby. Ruim 30 jaar geleden las ik in een Gouds huis-aan-huis blad dat de lokale omroep Gouwestad medewerkers zocht voor een wekelijks sportprogramma. Ik trok de stoute (sport) schoenen aan en meldde mij bij Wim Metselaar, de Olympiaan die aan de basis stond van Gouwestad Sport. Eind december 1984 maakte ik mijn eerste reportage, een interview met iemand van de Langlaufvereniging. De eerste jaren van Gouwestad Sport waren pioniersjaren. Als echte amateurs klooiden we maar wat aan om het oneerbiedig te zeggen. Hilarisch waren de redactievergaderingen waarbij onze nestor Piet van Lint grossierde in sterke verhalen.

In de loop van de jaren heb ik mooie sportmomenten beleefd. Kampioenschappen van alle Goudse voetbalclubs. Landskampioenschappen van de waterpoloheren en – vrouwen van GZC DONK. Vriendschappelijk voetbalwedstrijden van ONA tegen Feyenoord en oud Ajax. Landelijke biljartkampioenschappen. Topvolleybalwedstrijden van Radius in de oude sporthal De Springers. Ik ben zelfs een keer ingewijd in de geheimen van de duivensport. Ik kan nog uren doorgaan maar de ruimte ontbreekt me hier.

Ik durf te beweren dat Gouwestad Sport kind aan huis is bij de Goudse sportverenigingen. Zondag hopen we onze 1500e uitzending te maken. En als het aan de huidige enthousiaste medewerkers ligt gaan we nog jaren door. Lang leve deze verslaving!

!cid_1379FEDD-B1DF-4F06-9E76-76F593F7C786

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.