Gerritschinkel.nl Columns & meer

15jun/150

Wat goed is komt snel

Ik was afgelopen weekend op Ameland, waar de tijd soms lijkt stil te staan en dat is een verademing. Je belandt daar in  een andere wereld. Lekker een weekend zonder sport aan mijn hoofd. Over verademing gesproken! Natuurlijk heb ik de fiets gepakt want voor fietsers zijn de Waddeneilanden een eldorado.

Toen ik maandagmiddag weer in Gouda was wilde ik toch weten of er schokkende dingen op sportgebied in Gouda waren gebeurd. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan. Jodan Boys leverde, om met wijlen drs. P. te spreken, een puike prestatie, door de Rijnmond Cup te winnen. Behalve sportief vooral financieel een meevaller, want ook bij Jodan Boys klotst het geld niet meer over de reling.

Verder las ik in de Volkskrant een interview met Femke Pluim en trainer Alex van Zutphen. De Goudse polsstokhoogspringster ging al als de brandweer maar het gaat nu erg snel. Maar wat goed is komt snel. Tot voor vier jaar had ze nog geen polsstok aangeraakt en nu is ze Nederlands recordhoudster en plaatste ze zich voor de Olympische Spelen in Rio. “Je wordt niet rijk van het springen, maar dat hoeft ook niet” aldus Femke, maar topsport kost veel geld en NOC*NSF geeft niet thuis. Misschien heeft de wethouder van sportzaken nog wat pecunia over.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.