Gerritschinkel.nl Columns & meer

20apr/150

We gaan geschiedenis schrijven

“We gaan geschiedenis schrijven in Gouda”. Met deze woorden begon trainer/coach Marvin Paton zijn peptalk voor aanvang van de kampioens-wedstrijd van GZV Watergras tegen FC Eindhoven 2. Ik mocht bij de voorbereiding in de kleedkamer aanwezig zijn. Gezeten op een kruk zette Paton rustig uiteen wat hij van zijn mannen verwachtte. Geen ingewikkelde en in mijn ogen vaak nutteloze lijnen en kreten op een schoolbord, maar duidelijke mondeling instructies. Kort en krachtig. Iedereen wist wat hem te doen stond.

In een enthousiaste sporthal De Mammoet versloeg het vlaggenschip van de Goudse zaalvoetbalvereniging vrijdagavond de tegenstander uit Eindhoven en kroonde zich tot kampioen van de 1e divisie B. Promotie naar de Eredivisie was een feit. Een unicum voor Gouda. Euforie bij de spelers, de supporters en het bestuur. “We gaan Europa in” sprak een geëmotioneerde Bertus Overkamp. Heerlijk optimisme. Ik gun hem deze ideale gedachte. Trainer Paton knikte toen hij dit hoorde, maar hij wilde zich eerst in het nieuwe seizoen maar gaan handhaven in de Eredivisie. Daarna zien we wel verder. Ik heb alleen de wethouder van sportzaken of een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur gemist op die gedenkwaardige avond.

GZV Watergras heeft geschiedenis geschreven. Nu eerst nog even de laatste hobbeltjes voor de bouw van een eigen (tijdelijke) sporthal nemen en de Goudse zaalvoetballiefhebber kan vanaf september hopelijk van een mooi zaalvoetbalseizoen gaan genieten. Nieuwe kansen in een nieuwe omgeving om opnieuw geschiedenis te schrijven.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Beste Gerrit,

    Dank voor alle belangstelling op deze memorabele avond. Graag zie ik het filmmateriaal tegemoet.

    Hartelijke groet.

    De Trainer


Leave a comment

Nog geen trackbacks.