Gerritschinkel.nl Columns & meer

26apr/150

ONA leeft weer!!

Ik zat na afloop van de wedstrijd ONA – Stompwijk te twijfelen welke titel ik mijn wekelijkse column zou geven. ONA leeft nog? Tenslotte had menigeen zich al weken neergelegd bij degradatie van de trots van Korte Akkeren. ONA leeft op? Misschien, want ONA had zojuist hun trouwe supporters verrast met een overwinning op de op de 3e periodetitel jagende gasten uit Stompwijk. Dokter Jan Oudhof sprak de verlossende woorden: ONA leeft weer! Bingo. Ik was er uit. Het is trouwens niet de eerste keer dat Jan Oudhof als reddende engel optreedt. Jaren geleden dankte een scheidsrechter min of meer zijn leven aan deze trouwe ONA man.

ONA leeft dus weer. De club met de mooie geschiedenis. Legendarische wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax. Loop door de lange gang langs de kleedkamers en de nostalgie druipt van de muren. Prachtige foto’s van voormalige voetbalhelden als Johan Cruijff, Sjaak Swart, Arie Haan, John van Loen, Henk Vos en Ed de Goeij. Ik herinner me nog de schaar van Piet Keizer tijdens de Dick van Dijk Memorial. Een jonge Patrick Kluivert. Barry Hulshoff en Ruud Suurendonk die van de ONA trap afdalen. Gerrie Muhren die een balletje hoog houdt.

Nostalgie in de overtreffende trap. ONA leeft weer en verdient geen degradatie. DONK en UNIO kunnen de komende weken de borst natmaken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.