Gerritschinkel.nl Columns & meer

12apr/150

De stormbal is gehesen

“Het voetbal in Leiden is ook niet meer wat het geweest is” mompelde afgelopen zaterdag een bestuurslid van VV Roodenburg in de bestuurskamer van SV Gouda. “Maar het Goudse voetbal is ook niet om naar huis te schrijven” zei ik. Gouda had zojuist de zespuntenwedstrijd verloren en moet nu echt de stormbal hijsen. Rechtstreekse degradatie is erg dicht bij en slechts een wonder kan het team van Willem Dekker nog van degradatiewedstrijden verlossen.

Hoofdklasser Jodan Boys schiet de laatste weken ook weinig deuken in een pakje boter en is ook in de gevarenzone beland. En dat terwijl men een paar weken geleden nog droomde van een periodetitel. Nog een geluk dat mededegradatiekandidaten Huizen en Bennekom vijf strafpunten hebben gekregen. Aan de andere kant, als Jodan Boys a.s. zaterdag van Montfoort wint kunnen ze zomaar naar de 6e plaats stijgen.

Op zondag is het ook niet allemaal halleluja. DONK is veilig en Gouda ook en de laatste kan zich op promotiewedstrijden gaan richten. Olympia heeft zich de laatste weken aan de haren uit het degradatiemoeras getrokken en leeft weer nadat zondag de nazaten van Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Faas Wilkes werden verslagen. Voor ONA dreigt een inktzwart scenario. Met nog vier wedstijden tegen de huidige nummers 1,2,4 en 5 is meer dan een wonder nodig. Maar wie weet.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.