Gerritschinkel.nl Columns & meer

8jul/120

Renegade Creation – Bullet

Na hun debuut in 2010 heeft Renegade Creation onlangs een 2e album uitgebracht. Deze supergroep is een samenwerkingsverband tussen de gitaristen Robben Ford en Michael Landau, drummer Gary Novak en bassist Jimmy Haslip. Bandleden die stuk voor stuk hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de muziekbusiness. Robben Ford begon in de jaren ‘70 in de Charles Ford Band en heeft daarna o.a. gewerkt met Miles Davis, Joni Mitchell, George Harrison en Greg Allman en ook succesvol met de Robben Ford Band. De erelijst van Michael Landau is zeker niet korter en hij werkte als sessiegitarist o.a. met Michael Jackson, Steve Perry, Seal, James Taylor en ook met Miles Davis.  Drummer Gary Novak begon al op 8 jarige leeftijd met drummen en drumde o.a. bij George Benson en in de band van Chick Corea. Jimmy Haslip is natuurlijk bekend als een van de oprichters van Yellowjackets en hij is een pionier op de 5-snarige elektrische bas.

Bullet, het 2e album van Renegade Creation telt 10 nummers. Een groot aantal van deze nummers (o.a. All over again, het titelnummer Bullet en On a mountain) wordt gekenmerkt door de gierende gitaren van Robben Ford en Michael Landau. De ritmesectie Novak/Haslip is een hechte tandem en legt overal de basis zodat Landau en Ford zich kunnen uitleven.

Het album bevat niet alleen recht toe recht aan bluesrock, maar het gaat er ook subtieler aan toe, zoals in de prachtige bluesballad Nazareth, in het lange Greedy life en in Older today. Een van de hoogtepunten van dit album is wat mij betreft People like me, een melodieus up-tempo nummer, met als basis de drums van Gary Novak.

Bullet, geproduceerd door de legendarische Ed Cherney (o.a. The Rolling Stones, Bonnie Rait en Bob Dylan), is een rootsy, bluesrockalbum dat het verdiend meer dan eens gedraaid te worden.

Tracks:

  1. All over again
  2. Bullet
  3. On a mountain
  4. Nazareth
  5. People like me
  6. Too much of nothin’
  7. Greedy life
  8. High and low
  9. Older today
  10. Saint and satan
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.