Gerritschinkel.nl Columns & meer

12aug/120

Sportzomer

De sportzomer is ten einde. De verwachtingen waren hoog gespannen. We zouden wel even Europees kampioen voetballen worden en bij afwezigheid van Alberto Contador Robert Gesink de Tour de France winnen. Afijn, u weet dat het voetballen en het wielrennen op een fiasco zijn uitgelopen.

Dan alles maar gezet op de Olympische Spelen. Ook die zijn afgelopen en we hebben mooie dingen gezien. Ranomi en Epke stonden op eenzame hoogte zodat we hun achternamen niet meer hoeven noemen. Vosje was ook een klasse apart en met 20 medailles kan Nederland met opgeheven hoofd afscheid nemen van Londen, ondanks een aantal grote teleurstellingen. Zelfs Gouda won een gouden medaille, want de Goudse groep Handsome Poets heeft met “Sky on fire” een nummer 1 hit in de Download Top 100 gescoord.

Ik heb genoten van de Olympische Spelen. Ik betrapte me er zelfs op dat ik geboeid heb zitten kijken naar sporten waarbij ik anders niet voor thuis blijf. Usain Bolt is van een andere planeet en Churandy Martina is de nieuwe knuffelbeer. “Ik ben blij man”. Lekker ongedwongen en niks geen opgefokte uitspraken. De ware Olympische gedachte. Commentator Hans van Zetten is ineens een BN’er en de voor- en tegenstanders van Mart Smeets vechten elkaar de tent uit. Mart was Mart, arrogant en soms pedant, maar hij blijft een vakman. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

Het Holland Heineken Huis is afgebroken, de sportzomer is afgelopen en Koning Voetbal heeft de macht weer over genomen. Rupert Murdoch komt er aan, het bord kan voorlopig nog op schoot en zaterdag ga ik naar Jodan Boys – IJsselmeervogels. De sportwereld draait gewoon door. 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.