Gerritschinkel.nl Columns & meer

19aug/120

Over de rooie

Terwijl de mussen zaterdag dood van de Goudse daken vielen en de drankwinkels hun voorraden als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen, trapte kersverse topklasser Jodan Boys af voor de eerste competitiewedstrijd. Tegenstander was het roemruchte IJsselmeervogels, de Rooien uit Spakenburg. “Ach je kunt die punten maar vast binnen hebben” zei ik enkele weken geleden tegen een fanatieke supporter van Jodan Boys. De wens was natuurlijk de vader van de gedachte want je hebt het hier natuurlijk niet over het eerste beste campingelftal.

Het werd een gedenkwaardig debuut van Jodan Boys in de topklasse. Na twee minuten al 1-0. Vanwege de tropische temperaturen werd de wedstrijd meerdere keren onderbroken door een drinkpauze. Drinkpauze, een nieuwe mode? Ik kan me niet herinneren dat voetbalwedstrijden vroeger ook een paar keer werden onderbroken om wat te drinken. Maar dat zal de tijdgeest wel zijn.  

Tijdens een van die drinkpauzes vond een merkwaardig incident plaats. Scheidsrechter de Waard zag dat drie spelers van IJsselmeervogels nog een slidingbroekje aanhadden en dat mag niet volgens hem. Kwam hij wel lekker snel achter. Uit die broeken. En terwijl de drie spelers buiten de lijnen zich afvroegen hoe ze dat moesten doen liet de Waard het spel hervatten. En toen ging trainer Jan Zoutman over de rooie en liep het veld in. Rode kaart en de furieuze Zoutman duwde toen de grensrechter tegen de vlakte. Gevolg was een afkoelingsperiode.

Het voetbalseizoen is weer begonnen. Verrassingen en tumult. Een scheidsrechter die misschien bevangen door de hitte een merkwaardige beslissing neemt en een trainer die niet met zijn handjes van de leiding kan afblijven. Hopelijk kwam het allemaal door de tropische temperaturen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.