Gerritschinkel.nl Columns & meer

8jul/120

Cameo Blues Band – 10.000 Hours

Het nieuwe album van de in 1978 in Toronto opgerichte bluesband Cameo Blues Band heet 10.000 Hours. De Canadese band, bestaande uit Ray Harrison (piano, hammond), John Bride (gitaar), John Dickie (zang), Mike Sloski (drums) en Tom Griffiths (bas) heeft weer een prima cd afgeleverd. Een cd met 7 eigen composities van de band en 4 covers

De band knalt er met Penguin walk meteen lekker hard in. Alsof we in de hoogtijdagen van de Haagse bluesband Livin’ Blues zijn beland. Het titelnummer is “vergeven” van de soulstem van John  Dickie en Ray Harrison op hammond. Het tempo wordt vervolgens in 21st Century rocket 88 verder opgevoerd. Een boogie in optima forma met wederom Ray Harrison, maar nu op piano. Pas bij track 4 (Plowin’ our row) gaat het tempo enigszins omlaag met een mooie gitaarsolo van John Bride en een lekker bassende Tom Griffiths.

Met het Chuck Berry achtige Gasoline (wat wil je ook met zo’n titel) wordt de gashendel weer helemaal opgetrokken. Wat mij betreft en van de hoogtepunten van het album. Hold your love is het rustpunt met piano/hammond en gitaarsolo. In Talk radio is weer een hoofdrol weggelegd voor de hammond van Ray Harrison.

De vier covers zijn van Willie Dixon (Howlin’). Howlin’ Wolf’s Sittin’ on top of the world is een langzame blues waarin de mondharmonica om de hoek komt kijken.Rock and roll van Jimmy Page en Robert Plant krijgt een uitvoering waarmee Led Zeppelin naar de kroon wordt gestoken. In het laatste instrumentale nummer van Jimmy McGriff worden alle registers nogmaals opengetrokken en hiermee krijgt een prima bluesrock album een dampend besluit. Liefhebbers van The Allman Brothers, The Fabulous Thunderbirds en Steve Ray Vaughn zullen Cameo Blues Band ongetwijfeld ook in hun armen sluiten.

Tracks:

 1. Penguin walk
 2. 10.000 Hours
 3. 21st Century rocket 88
 4. Plowin’ our row
 5. Gasoline
 6. Hold your love
 7. Talk radio
 8. Howlin’
 9. Sittin’ on top of the world
 10. Rock and roll
 11. All about my girl
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.