Gerritschinkel.nl Columns & meer

2jan/120

Het nieuwe jaar

Hier en daar hoor je nog een verdwaald rotje knallen. De ijsbaan op de Goudse Markt biedt een tamelijk troosteloze aanblik. De kerstversieringen worden langzamerhand weggehaald. Kortom, de feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is begonnen.

Een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik heb mijn koffiedikkijkbril weer te voorschijn gehaald en ga maar weer de waarzegger uithangen. Ik bedoel, radio- en televisieprogramma’s staan er bol van, dus waarom zou ik mijn voorspellingen niet mogen doen?

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen. Bashar al-Assad verdwijnt hopelijk eindelijk van het bloederige toneel in Syrië. Het kabinet Rutte struikelt over de hypotheekrenteaftrek. Nederland slaat weer een modderfiguur bij het Songfestival. De euro wordt ternauwernood gered. Er duikt weer een onecht kind van Prins Bernard op.

Snel naar de sport, want 2012 wordt een zeer druk sportjaar. Ik vrees dat de rayonhoofden ook dit jaar weer niet uit hun schulp hoeven te kruipen. Een Elfstedentocht zit er helaas niet in. De verwachtingen voor de Tour de France zijn hooggespannen. “We” hebben toch kansen? Ik hoop het, maar ik zie Robert Gesink helaas weer falen. Ik zet mijn kaarten maar op Bouke Mollema. Maar winnen? Ik denk het niet.

Dan het EK voetbal. Hele horden oranjegekken zijn al aan het sparen voor een reis naar Polen en Oekraïne. Nederland zit in de poule des doods. Vooruit, laat ik eens gek doen, ik gok op een finale Duitsland – Nederland. Maar uitschakeling in de poulefase is net zo reëel.

De Olympische Spelen. “We” rekenen ons rijk en verwachten de nodige medailles. Maar ik vrees het ergste. Hooguit 10, meer niet. Om over de kleur nog maar te zwijgen.

Dichter bij huis. Ik voorzie voor de Goudse sportwereld een matig sportjaar. Op voetbalgebied moeten we ons vasthouden aan de Jodan Boys. Ik prik met juist nog even in mijn arm om te zien of ik niet droom. Ja, ze staan echt bovenaan in de hoofdklasse A. De topklasse lonkt. Ze zijn er nog nooit zo dicht bij geweest als nu. Maar ik durf er geen 1000 euro op te zetten. Een zekerheid is het kampioenschap van Gouda zondag. Alleen heel gekke dingen kunnen dit nog voorkomen. Het prolongeren van kampioenschappen van RFC Gouda, The Braves en GZC DONK lijkt mij een utopie.

Ondanks mijn tamelijk zwarte visie, wens ik u een sportief, maar vooral gezond 2012 toe.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.