Gerritschinkel.nl Columns & meer

31okt/110

Reeuwijk

Het mooiste van vakantie is de voorbereiding hoor ik mensen vaak zeggen. Ik ben daar nooit zo erg mee bezig. Toch moest ik hier de afgelopen week aan denken. De fans van De Jodan Boys waren, ondanks het deukje na de bekernederlaag, in een euforische stemming. Na Ter Leede en Bennekom moest SV Huizen ook een niet al te groot obstakel zijn. Maar ja, de bal is rond en als je een gedeelte van de wedstrijd even niet bij de les bent, ben je de pineut. De antracietgrijze pakkenbrigade van de bezoekers kon na 90 minuten juichend van de banken opveren en aan het overwinningsbier gaan. Jodan Boys enorm teleurgesteld, geen periodetitel en de koppositie verloren. Maar een 2e plaats op de ranglijst zou aan het begin van de competitie als een mirakel worden bestempeld, dus niet al te lang getreurd mannen.

Dan moest Gouda het zondag maar doen. Alle wedstrijden waren gewonnen en hoewel RVC ’33 ook nog ongeslagen was, zou het toch moeten kunnen. Zeker toen na vier minuten de 0-1 al op het gloednieuwe scorebord stond. Maar ook hier was de bal rond en omdat een keeper, naar ik hoorde, het nodig vond om zich te verslapen (terwijl hij notabene een uurtje extra had vanwege de wintertijd), werd een B-junior noodgedwongen in het diepe gegooid. En dat pakte helaas dramatisch uit. Voor Gouda, maar zeker voor de arme jongeling in het doel. Gelukkig werd hij na afloop door iedereen troostend opgevangen, maar met de man die zijn ploeg echt in de steek liet moet meer dan een hartig woordje worden gesproken. Gouda droop teleurgesteld af en het Reeuwijkse publiek kon zijn lol niet op. Niet alleen werd de 1e periodetitel binnengehaald, ook werd de koppositie veroverd. Een spontaan volksfeest op Kaagjesland. De voetballers uit Reeuwijk-dorp konden natuurlijk niet achterblijven bij hun dorpsgenoten uit Reeuwijk-Brug, die zaterdag ook de periodetitel veroverden.

Reeuwijk was de winnaar van het afgelopen voetbalweekend. Kevin Blom was dat in ieder geval niet. Los van het feit of hij al dan niet terecht een directe rode kaart trok voor zijn naamgenoot Kevin Strootman, het is toch van de gekke dat hij als een dief in de nacht via de achteruitgang het stadion van FC Twente moest verlaten. Hij had natuurlijk beter de geplande jubileumwedstrijd van de dames van DONK kunnen fluiten. Dan was hij zeker met alle egards behandeld.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.