Gerritschinkel.nl Columns & meer

7nov/110

Henk

Hoe zou het met Mauro Manuel zijn, onze nationale knuffelangolees. Ik heb de laatste drie dagen niets over hem gehoord. Maar ik kan natuurlijk iets hebben gemist. Misschien heeft hij met zijn vriendjes gewoon een potje voetbal gespeeld in het bronsgroen eikenhout. Even geen Gerd Leers, Pauw & Witteman, PVV en DWDD.

Iedereen had natuurlijk weer een mening. Henk Bleeker had zijn ministerie en zijn paarden even gelaten voor wat ze waren en was door het CDA de barricaden opgestuurd om recht te praten wat krom is. En je kunt Henk om een boodschap sturen. Henk dacht het ei van Columbus te hebben gevonden. Stiekem schoof hij een krabbeltje over de tafel naar Mauro. Of hij zin had om met hem naar FC Twente – PSV te gaan. Nu kon hij nog voetbal op topniveau zien. Straks in Angola zou het behelpen zijn. Stel je voor, Henk op de eretribune in Enschede (nog een colaatje vriend?) mooie sier maken en laten zien dat zijn partij echt wel gevoel in zijn donder heeft. “Kijk, daar loopt Douglas, een goede voetballer die binnenkort  inburgeringsdiploma krijgt. En dan wordt hij lekker Nederlander. Alleen moet ik Bert van Marwijk nog even bewerken want we hebben die Braziliaan natuurlijk niet voor niets een Nederlands paspoort gegeven. Henk slikte even na deze woorden waarvan hij zo te zien niet eens walgde. In zijn gedachten zag hij zijn partij al weer stijgen in de peilingen. De dissidenten Koppejan en Ferrier waren weer in hun hok teruggezet. Kortom de wereld zag er weer zonnig uit. Niet voor scheidsrechter Blom die als een soort Gerd Leers een rode kaart gaf aan Kevin Strootman. “Die krijgt een terechte rode kaart, die moet er uit”, fulmineerde Henk. Sommigen naast hem op de tribune knikten heftig, maar de fans van PSV wensten Henk snel een enkele reis naar Vlagtwedde.

Maar Mauro wilde niet meewerken aan de Bleeker show. Wat zou Johan Cruijff er van vinden. Destijds was hij boos op Rita Verdonk omdat zij Salomon Kalou geen Nederlands paspoort wilde geven. Maar ik heb JC nu niet gehoord. 

De Mauro soap is ongetwijfeld nog niet afgelopen. Maar we hebben er in ieder geval weer een komisch duo bij. Het duo Henk & Bleeker, voor al uw feesten en partijen. Het herenigde duo Johnny & Rijk kijkt van hoog op ons neer, zij schudden het hoofd en nemen er nog eentje.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.